Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2015

Kacang Panjang Renek Dan Bendi Merah

Imej
Lama tak menulis dalam blog ni... hari nak share sikit pasal hasil cucuk tanam tepi rumah family mertua di Penang... aku dari kecik lagi memang family dah dedahkan dengan kebun... bila sebut kebun je... dari pokok kelapa sawit.. kelapa.. pinang.. koko.. pisang... sayur semua aku dah rasa tanam dan tuai hasilnya masa aku masih bersekolah dulu...
Bila dah start pindah KL ni.. memang takda ruang nak bercucuk tanam.. sebab persekitaran rumah apartment memang takda tanah nak bercucuk tanam.... kalau ada pun tanam dalam pasu... itu pun susah nak jadi sebab kurang cahaya matahari..
Jadinya bila dapat peluang balik kampung mertua.. memang selalulah lepaskan gian masuk kebun mertua.. tanam jelah apa yang dirasa nak tanam... hehe..
Kebetulan beberapa bulan yang lepas family mertua ada pergi melawat kawan dekat Kedah dan sebelum balik tu dia bagilah beberapa biji benih... yang ada sebahagian tu aku kenallah... macam biji benih kacang panjang.. bendi dan cili...
Tapi tak sangka pulak bila biji …

AirAsia | Tempat Duduk Percuma

Imej