Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2010

Maut Ketika Mengisi Minyak -- Takziah Buat Keluarga Allahyarham

KUALA LUMPUR 29 Mac – Seorang lelaki yang sedang mengisi minyak keretanya maut apabila dilanggar sebuah kereta yang terbabas akibat satu kemalangan di sebuah stesen minyak di Jalan Cheras, Taman Midah dekat sini Ahad malam.

Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Abdullah Roning berkata, mangsa, Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan disahkan meninggal dunia 2.15 pagi tadi akibat kecederaan parah di kepalanya.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 10.30 malam itu, mangsa baru sampai ke stesen minyak berkenaan dan kemudian keluar untuk mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara.



"VIDEO TELAH DI DELETE ATAS PERMINTAAN KELUARGA MANGSA"

“Sedang mangsa mengisi minyak, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Hyundai Getz yang merempuh mangsa dan mengakibatkan mangsa cedera parah di keseluruhan badannya.”

“Siasatan awal mendapati Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berbangsa cina berusia 23 tahu…

RG09... Moto Buaya Darat!

Imej
Korang tengok betul2 dekat bawah ni.. kesian buaya ni terselit dekat handle motor ni.. mungkin gak mamat ni bawa motor laju2 n terus langgar buaya ni sampai kepala melekat tak leh tanggal..hahaha.. memang lawak. tengok terus gambar dekat bawah ni

kepala buaya melekat dikat kepala motor


la rupanya motor pakai kostium buaya..hahaha..tertipu den

mak ai dia sempat baham ikan dengan lampu motor sekali..



korang tengok..tank dengan sit dia pon dari kulit dengan perut buaya..gila kentang ahh..


hahaha..ni lah rupa moto sebenar full body kit buaya.. nak ke awek2 dekat luar sana naik..tak geli ke duduk atas buaya.. korang selalu dengar buaya darat..haaaa nilah dia motor buaya darat.. korang jangan marah eh..aku suka joke je.. gelak jangan tak gelak..





PERIBAHASA MILLENIUM - hilang ngantuk!

Imej
punya susu, dapat nama.
Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita
pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam
management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

Melepaskandidalam.
Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai!
Jangan lah tempat awam yang ter-enclosed. Besar nya hamlau!

Sepertijantan dgn betina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak aje.



Sepandai-pandaiterbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.


Sepandai-pandaimelompat, tak pernah masok ke sukanOlimpikjua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu lah selalunya tak bagus.


Biar putihjangan kuning.
Maknanya: Macam mana nya hensem ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga,
kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. Geli-geman di buat nya.


Kalau tidak ader masakan satu boleh bau …

Fasa Baru Umie Setelah Bergelar Isteri

Imej
Umie dan Khairuddin bersanding dalam persalinan berwarna merah cili di Hotel One World semalam. - Foto oleh RICKY LAIRAMAI yang tidak menyangka aktres Datin Paduka Umie Aida akan memilih untuk bercinta selepas berkahwin.Melihat riak bahagia di wajah Umie, 37, dan suami, Datuk Paduka Khairuddin Abu Hassan, 47, ketika majlis persandingan mereka di Hotel One World semalam, jelas terpancar bibit-bibit cinta yang masih mewangi.Warna-warna ceria yang menghiasi ruang persandingan lebih membuahkan makna kepada erti cinta sebenar yang diraih oleh Umie dan Khairuddin."Selepas bernikah, saya rasa angau bercinta dengan abang dan seperti hendak mengikut ke mana sahaja dia pergi," kata Umie dalam satu sidang media selepas majlis persandingan itu.Cara Umie bercerita menampakkan dirinya kini sudah tidak sepi tanpa cinta. Duda anak dua itu bagaikan telah berjaya menakluk hati Umie yang sebelum ini hampir membatalkan perkahwinannya.Pasangan itu telah selamat melangsungkan pernikahan pada 14 M…

Amazing Castles Around the World

Imej
aku teringin juga ada satu kota macam dekat bawah ni..hahaha.. berangan je lah aku ni..





















Rumahtangga Zul Huzaimy Hancur Kerana Cinta Facebook?

Imej
Dunia sekarang makin aneh jadinya. Kerana cinta yang tidak tahu hujung pangkal, apa yang di’miliki hilang begitu sahaja.

Ini kisah Zul Huzaimy sebagaimana yang di’ceritakan melalui sebuah forum hiburan hari ini. Jadikan teladan & sempadan.


Al-kisahnya Zul Huziamy mula menyertai Facebook kerana ingin mendekati peminat & mengenali mereka dengan lebih rapat.
Namun satu tragedi cinta berlaku selepas Zul Huzaimy berkenalan dengan sorang gadis yang menggunakan nama Aleesya Sofea dalam Facebook tersebut.
Dek kerana terpikat akan rupa paras melalui gambar Facebook sahaja, Zul Huzaimy sudah jatuh hati & sanggup bergayut berjam-jam melalui telefon setiap hari.
Gadis Facebook ini mendakwa yang beliau merupakan seorang doktor bertugas shift yang ada kaitan dengan kerabat Johor. Masih, mempunyai masa untuk melayan Facebook 24 jam.
Lebih menambahkan sadis, mereka berdua ini tidak pernah berjumpa namun Zul Huzaimy di’katakan tidak teragak-agak melepaskan lafaz cerai kepada isteri kerana ma…

DUIT - DUIT LAGI!!!! HUHUHU

Imej
Ada 2 hari lagi sebelum road tax ngan insurans kuda aku nak mati. huhuhu.. duit lagi.. tapi takpe nasib baik aku dah kumpul sikit2 setiap bulan dari tahun lepas lagi. kalau tak mau botak aku nak korek mana.

Petua yang aku guna nak simpan duit bayar road tax ni, aku main kutu dekat opis aku . so aku punya time dapat kutu tu aku dah set time road tax aku nak mati.
dah 2 tahun aku praktik kan kaedah ni memang jadilah bro. time nilah nak service keta, nak bayar bulan keta..huhu..kalau tak iye2 memang boleh crazy kejab beb.
Kalau tak insurans aku tahun ni pasti aku dapat murah tapi di sebabkan aku pernah xcident tahun lepas ngan claim insurans aku tu.. so discount aku jadilah 0%..huhuhu.satu hal lagi yang aku kena seatle dulu sebelum nak renew roadtax aku ni.. saman...saman o saman...benda ni yang paling ak tak suka.. kalau korang nak tahu dah 1 tahun aku peram saman ni.. ni sama masa aku xcident dulu.. kalau sikit aku dah bayar tapi ni kena RM300 maximum..huhu..memang aku tak mampu nak baya…

Blogger Boy

Pagi Ahad ni.. aku bangun lewat sikit.. maklum jelah tak keje..bagun pagi je..wife aku kata "bang g beli mee hoon, kita masak mee hoon ye".. aku kata "ok syg" . sementara tunggu wife aku masak perencah dia, aku turun g beli bahan2 mentah dekat kedai.

sampai2 dekat2 umah je aku dah dengar wife aku tengah menumbuk apa entah dekat lesung batu.

aku cuma tolong2 sikit je masak.. habis masak kita orang sarapan sama2.. best wooo makan berdua dekat umah ni..

sekarang ni time aku tengah taip post ni aku tengah lepak2 dekat ruang tamu dengan syg aku ni.. aku tengok dia dah mula pejamkan mata semula.. kesian penat agaknya..

aku pulak sambil2 menaip tengok TV cerita Blogger Boy.. aku pon tak tahu cerita tu berkisah apa..

kejab lagi kita orang nak keluar g dating lagi.. g jalan2 pusing2 n ronda2 dkt pusat bandar KL.

dulu masa sebelum kawin tak dapat nak rasa dating, sbb masing2 duduk jauh. sekarang ni setiap masa je kita orang leh dating tanpa gangguan..

ok aku tak tahu nak tulis apa …

How Important You're to Me

Imej