Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2010

KABINET BARU..

Imej
Semalam kabinet yang aku order dgn syg aku dah sampai, happy je muka syg aku bila petang masa kami tengah makan, tokey kedai perabut tu call kata nak antar barang umah..senyum je dia dalam keta.



kesian juga aku tengok abg2 yg angkat kabinet ni sebab umah aku tu tingkat 3, so kenalah abg2 tu naik tangga..huhu..dahlah ujan lebat..basah kuyup pekerja2 tu..

apa pon aku berpuas ati dengan perabut yang dia hantar tu..

Tq kepada abg2 yang tolong bawa naik perabut aku ni.. sampai je dkt umah syg aku dah load semua barang2 umah yang bersepah2 sebelum ni..

mulakan hidup baru ni.. kenalah isi juga barang2 umah sikit2 yang termampu.. ada rezeki lebih kita beli barang lain lagi ye sygku..

KOJE.. KOJE.. KOJE..

selagi tak tutup mata..keje2..huhu..tapi tulah lumrah hidup ni..nak makan kena koje.. mana ada orang nak kasi kita duit percumakan.. orang yang g minta sedekah dekat kedai2 makan pon kekadang ada orang bagi, kekadang takda..nasiblahkan.

orang lain rehat dekat umah dengan ank bini. kita orang kena koje dkt opis..berkhidmat untuk syarikatlah ni..

macam biasalahkan kalau aku kena keje time weekend aku mestilah bawa sekali jantung hati syg aku..

sekurang2nya ada juga aku teman dkt opis ni untuk sembang2..kalau tak boring memanjang je.. best beb ada yg tersyg dekat sebelah ni..

oklah sahabat2 salam Maulidul Rasul..

DOWNLOAD EBOOK DISINI

Imej
Memperkenalkan program eKoleksi

Pakej koleksi ebook, tutorial dan software pertama di Malaysia.

Pakej koleksi ini mengandungi bahan-bahan koleksi pelbagai jenis ebook dari pelbagai tajuk.

Begitu juga dgn tutorial-tutorial ringkas berkaitan dengan penggunaan software dan tips menambah pendapatan.

Bahan-bahan koleksi kami akan ditGambah dari semasa ke semasa dan kami juga menerima bahan-bahan dari anda utk ditambah di dlm sistem kami.

Ahli eKoleksi dibenarkan utk download bahan-bahan koleksi dan hanya reseller ekoleksi dibenarkan untuk menjualnya semula.

SERTAI KELAB RESELLER EKOLEKSI

Hanya bermodalkan RM50 akan layak untuk menjadi reseller koleksi kami.

Anda berhak utk menjual semula e-book dan bahan-bahan koleksi tersebut kepada orang lain.

Koleksi kami ini amat berfaedah sebagai bahan rujukan dalam pelbagai bidang seperti tips-tips perniagaan, membina website, online marketing, forex, keusahawanan dan pelbagai lagi.

Kami akan mencuba menambah lagi bahan koleksi kami dari semasa ke sema…

DEMAM LAGI

Bulan ni je dah 2x syg aku demam..huhu..kesian aku tengok. sebelum mai KL dah deman sekali, baru seminggu pindah keje dekat sini demam lagi.

d sebabkan deman & sakit kepala aku antar g klinik dekat area umah aku g ambil ubat n doktor kasi 1 ari MC arini. so arini syg aku duduk umah je rehat2. aku pulak g keje.

tengahari tadi aku balik sat tengok keadaan sygku ni. tengok2 alhamdulilah dah ada perubahan, sampai2 je dia tengah iron baju untuk stok sebulan. napa aku kata sebulan..hahaha kalau nak dikira mau lebih 10 pasang baju aku tengok dah siap iron..bagus2 rajin sygku ni..

harap2 balik petang ni dia tolong iron sekali baju aku..hehehe.. aku ni malas sikit.

harap2 esok sygku dah sihat semula.

P/S: syg rajin2 makan ubat ye..Love u Sygku..

Software Kasih Sayang

Imej
Assalamualaikum & salam sejahtera.
Staf:Saya ingininstallSofwareKASIH SAYANG. Bolehkah Staff IT menolong saya?

Staf IT : YA, Saya akan membantuanda. Apakah anda sudah bersedia melakukannya? Saya akan memandu anda.Baik, langkah pertama adalah silahkan buka HATI anda.Tahukah HATI anda di mana?

Staf : Ya, tapi ada banyakprogram yang sedang aktif. Apakah saya masih boleh menginstallnya jika program lain masih lagi aktif?Staf IT :Oh..ya! kalau begitu, saya ingin tahu apakah jenis program yang masih lagi aktif?Staf :Sebentar ya! Saya lihat dulu, program yang sedang aktif adalahSAKIT HATI.exe,DENDAM.exe danBENCI.com Staf IT :Tidak mengapa.KASIH SAYANG akan menghapusSAKIT HATI.exe dari sistem operasi anda. Program tersebut akan tetap ada dalam memori anda. tetapi tidak lama kerana

KASIH SAYANG akan menimpaMINDER.exe dengan modul yang disebut PERCAYA DIRI.exe. Tetapi anda harus mematikanBENCI.com danDENDAM.exe. Program tersebut akan menyebabkan KASIH SAYANG tidak terinstall secara sempurna. Da…

CINTA 14 FEB

Imej
Adik cuma nak tanya ibu, kenapa begini jadinya? cinta Feb
Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...
Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu

Benarkah bu?
Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?
Ibu terkhayal dengan pujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?


Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?

Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...
tapi benarkah bu?
Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?

Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tid…

Balik Kg. Mertuaku

Ari ni seawal pagi aku dah bangun dengan wife aku.. sbb kita orang nak gerak balik kg mertuaku dkt penang.

Minggu lepas aku balik kg aku dengan wife skrg giliran balik umah mertua pulak. sebelum ni nak d katakan hampir setiap 2 minggu aku balik sana dengan bus. Tapi kali ni aku balik drive sendiri sbb ada wife aku sekali.

Jam 7.00 pagi aku dah keluar umah, singgah beli sarapan sat n singgah membuang dulu....hahaha..korang faham jelah ye wat apakn.. lebih kurang jam 8.30 aku masuk tol sg.buluh n terus drive ke arah utara. sampai je umah mertua aku jam 12.30, lebih kurang 4 jam juga aku ambil masa nak sampai..

sampai2 je biasalah..mertua aku dah siapkn makanan tengahari..memang seronok sbb dpt makan ramai2 dengan adik2 ipar aku..

habis makan je biasalah masing2 wat keje masinglah, ada yg tengok tv, tido. mcm2 lagi.. aku dgn wife biasalah godeh internetlah..

apa pon setiap kali aku balik sini..memang best...tq wife aku, adik2 ipar n mertuaku yg layan aku sebaiknya..tuhan je yg akn balas jasa…

First time antar Syg g keje opis baru

Imej
Ari ni seawal jam 5.30 pagi aku dah bangun, emm awal gila korang nak tahu sbb apa? sbb pagi ni ari first syg aku lapor diri dekat tempat keje baru. sebelum ni syg aku keje dekat penang now dia dah dapat tukar pindah cawangan KL, so orang yg happy mestilah aku...hahaha..

"Opis Baru Sygku"

kul 6.45 kita orang dah keluar dari umah aku, n terus antar wife aku dulu g lapor diri. aku g awal sbb tak sure berapa lama masa aku nak sampai sanakan sbb kawasan keje baru syg aku ni memang kawasan padat n selalu jam. alhamdulilah aku hanya mengambil masa 15 mnit je sampai opis baru syg aku. sebelum kul 8.00 aku lepak dulu dengan syg aku dalam keta sambil dengar radio. biasalah syg aku ni dah macam2lah mula sakit perut, kecut perut.. seram n mcm2 perasaan lagi..aku cuba tenang2kan .. n dia mula ok sikit.

jam 8.00 pagi je aku ngan syg aku terus naik tkt.14 tempat dia lapordiri, so sementara lapor diri aku duduk sat lah tunggu dekat ruang menunggu. adalah dalam 10 minit aku tungu, n semua urusa…

Buaya raksasa ! 15 meter ? Benar @ Palsu

Buaya ini ditemukan di Teluk Pakedai, Kalimantan, dan dikatakan memiliki panjang 15 meter. Berita mengenai penemuan ini ditayangkan oleh TV One Indonesia beberapa waktu yang lalu.

Beberapa orang, sama seperti saya, meragukan ukuran buaya tersebut. Menurut saya, memang buaya sepanjang 15 meter di zaman moden ini adalah sesuatu yang diada-adakan.

Jadi, ketika mendengar berita ini, tentu saja saya sama sekali tidak percaya. Jangankan 15 meter, buaya dengan panjang 5 meter saja sudah sangat jarang.

Oleh karena itu, hari ini, mari kita bermain permainan mengukur buaya. Kita akan mencoba untuk mengukur panjang buaya yang ditemukan di Teluk Pakedai.

Sebelum kita bermain, ini rekaman video yang ditayangkan oleh TV One.


Untuk maklumat lanjut baca di sini.....Benar @ hanya satu cerita rekaan sahaja???..

Berita Gembira Aku

Imej
Jam 10.30 pagi aku dapat call dari wife aku, yang mana berita gembira ni aku memang nanti2kan dah lama ni..happy sangat

Alhamdullilah berkat kesabaran kami berdua akhirnya wife aku dapat surat tawaran pindah keje dekat dengan tempat keje aku d Kl ni.

hampir 2 bulan aku bergilir ulang alik dengan wife aku, Penang ke KL atau KL ke Penang. sebelum ni kita orang dapat jumpa hanya ujung minggu je.huhuh

Esok Pagi hari pertama wife aku lapor diri dekat opis cawangan KL ni. Dalam kegembiran ni wife aku bersedih juga sbb terpaksa berpisah dengan ibu tersayang, kawan & sahabat baik dekat opis lama dia. Lumrah hidup berumah tangga ni suatu masa kita akan brpisah juga dengan family tersayang sbb ikut suami.

time aku wat post ni, wife aku ontheway datang KL ni.. aku kesian juga dengan syg aku ni sbb baru je semalam aku hantar balik naik bus, petang ni kena gerak balik semula datang KL ni. aku doakan wife aku selamat sampai ke sini dengan selamat.

Doakanlah kebahagian aku dengan wife aku bila kami d…

KALAU AKU KAYA

Pagi ni aku baca paper senarai 40 orang terkaya di malaysia, waoooooo...orang terkaya di Malaysia ada harta sebanyak RM42.76b, gila kentang ah dia orang ni, banyak duit dia orang ni.. tahniah kepada yang tersenarai ni. untuk aku, aku taklah inginkan kaya semacam dia orang ni, cukup sekadar hidup senang n apa nak buat, beli n semua kehendak n keinginan aku semua boleh aku dapat.

mcm mana rasa jadi orang kaya ni ye..hahaha.. kalau nak tahu tanyalah dia orang orang tu.. dekat bawah ni senarai orang terkaya di malaysia yang dipetik dari blog sahabat kita azhad

Senarai 40 orang terkaya di Malaysia 2009 menurut Forbes Asia:

1.(1) Robert Kuok AS$ 9 billion, 85, berkahwin, 8 orang anak.

2.(2) Ananda Krishnan AS$ 7 billion, 71, berkahwin, 3 orang anak.

3.(3) Lee Shin Cheng AS$ 3.2 billion, 70, berkahwin, 6 orang anak.

4.(5) Lee Kim Hua AS$ 2.5 billion, 80, janda, 6 orang anak.

5.(4) Teh Hong Piow AS$ 2.4 billion, 79, berkahwin, 4 orang anak.

6.(6) Quek Leng Chan AS$ 2.3 billion, 68, berkahwin, 3 orang…

8 Cara Menjadi Suami Yang Terhebat

Imej
Setiap isteri amat mendambakan seorang suami yang boleh menjadi pembantu dan juga penyenang hatinya, bukan hanya si isteri sahaja yang perlu menyenangkan dan juga menolong suaminya. Inilah rahsia kebahagiaan rumah tangga yang jika suami dan isteri sama-sama dapat memahami dan memenuhi keperluan dan kehendak pasangannya, rumah tangga yang sedia terbina akan terus terjalin bahagia dan dibarkahi.

Berikut adalah beberapa tip yang boleh dijadikan panduan kepada suami mahupun bakal suami dalam meningkatkan pengetahuan tentang kehendak hati isteri dan sekaligus meningkatkan kepercayaan dan keyakinan si isteri terhadap suami dalam memimpin keluarga.1. Imam Solat
Suami yang mampu menjadi imam dalam solat adalah amat jelas mampu memimpin rumah tangganya. Maka isteri akan hormat kerana suaminya mempunyai kredibiliti yang sememangnya menjadi tuntutan dalam berkeluarga. Mampu menjadi imam dalam solat adalah tanda bahawa suaminya mampu memimpinnya ke jalan yang lebih baik dalam agama.

2. Mengajarkan i…

FACEBOOK MILIK SIAPA???

Imej
Aku betul betul tak tau pasal benda nih. Korang tau tak pasal benda nih?! Ades..Sebab aku tak tau, so aku assume ramai lagi taktau pasal benda nih. So, aku tulis jer benda nih utk korang hayati dan renungi. Pada yang dah tau tu bagus la. Senang aku takyah cakap banyak lagi. Aku baru tau pasal benda nih petang tadi. Nabi cakap, sampaikan dariku walaupun sepotong ayat. Aku pun sampaikanlah kat korang. Facebook adalah produk Yahudi!! Sebagaimana kalo korang ikuti post aku sebelum nih yang menyarankan korang meninggalkan Fotopages, kali ni sekali lagi aku menyarankan anda semua diluar sana untuk Tinggalkan Facebook Demi Darah Saudara Kita di Palestin Sana !!Mungkin korang boleh beralih arah ke Friendster plak. Aku Bukan Cakap Kosong. Baca Dibawah!! Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak me…

KUCING BERSAYAP ??????

Imej
Subhanallah, aku baru je dapat kiriman email dari wife aku, apa yang dia kirim korang tengok lah gambar2 dekat bawah.. 


DULU ORANG TUA2 SELALU KATA 'TUNGGU SAMPAI KUCING BERTANDUK'.LA NI KENA
TUKAR PEPATAH TU JADI ' LA NIE DAH ADA KUCING BERSAYAP

Pada hakikatnya fenomena kepantasan waktu adalah suatu petanda bahawa dunia
sudah semakin di penghujung usianya. Ini telah dinyatakan dalam hadis
Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik r.a, baginda bersabda:
"Tidak akan berlaku kiamat sehingga masa menjadi singkat, maka setahun
dirasakan seperti sebulan dan sebulan dirasakan seperti seminggu dan
seminggu dirasakan seperti sehari dan sehari dirasakan seperti satu jam dan
satu jam dirasakan seperti satu petikan api". (riwayat Tarmizi)






Renung -renungkan dan selamat beramal

11 JENIS MANUSIA DIDOA MALAIKAT

Imej
PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan. Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan.Kali ini penulis ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat.  Ketika itulah sewaktu kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat.Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: "Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci."2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.Rasulullah s.a.w bersabda ma…

Lucky Draw Bowling

Imej
kalau orang nak tahu sepanjang aku joint kelab bowling tempat keje aku, aku tak penah pon dapat cabutan bertuah ni, tapi untuk pembuka tirai 2010 ni aku bertuah dapat lucky draw. kalau korang nak tahu nilah tuah sbb aku bawa syg aku sekali. 2 tuah aku dpt ari tu satu dpt lucky draw satu lagi aku punya score yg paling tinggi untuk jatuhan pin sebanyak 214 jatuhan pin.. wauuu.. hahahamula2 dulu main aku seronok2 je sbb nak campur masyarakat n rakan2 opis. lama2 aku rasa seronok pulak dpt kongsi2 ilmu dgn otai2 lama.misi tahun ni nak beli set bola sendiri.. lepas ni harap2 game mendatang dapat lagi lucky draw. Yang penting main2 juga isteri tersayang jgn lupa ahh?Kaulah pencetus semangat & inspirasiku wahai isteri tersyg abg.. Muuaah.

Aktiviti Hujung Minggu

Imej
Hujung minggu ni memang menyeronokan aku first sbb wife aku datang KL, 2nd semua aktiviti aku wife aku ikut serta sekali.
Jumaat - 5/2/10
Wife aku datang Kl, maklum je lah kami duduk jauh2 so setiap minggu sama ada aku balik penang atau wife aku datang kl tulah rutin minggu aku dgn wife aku. tapi kali ni dah 2 minggu wife aku datang sini. wife aku sampai kl jam 11.45 malam. Mestilah aku yang jemput dia dekat pudukan, dia gerak dari penang jam 6.30 so lebih kurang 4 jam juga dia duduk dalam bus dalam keadaan kesejukkan kesian wife aku lagi pun demam dia tak baik lagi dah kena aircond..huhu.
sampai je aku terus bawa dia g makan dekan kampung baru n lepas makan terus balik. sampai umah lebih kurang jam 1.45...sampai je terus tumbang aku dgn wife aku ..maksud aku tidorlah..hahaha masing2 penatkan..layan tidor je sampai pagi. Sabtu - 6/2/10 Hari ke2 wife aku dekat sini biasalah jam 10.00 pagi kita keluar g tesco cadangnya nak beli makanan basah nak masak makan tengahari. punya lama kita orang s…

ASAL USUL FLATUS (KENTUT)

Imej
Pelik tajuk aku kali ni kan.. tapi tulah hakikatnya manusia..kalau tak kentut sehari macam ada kekurangan je dalam hidup.. so korang baca apa cita dekat bawah ni...


Menurut seorang ilmuwan yang mengadakan penelitian tentang kentut mengatakan, Kita jangan cuma tahu bau dan suaranya saja.

1. Dari mana asal kentut?

Dari gas dalam usus. Gas dalam usus berasal dari udara yang kita telan, gas yang menerobos ke usus dari darah, gas dari reaksi kimia & gas dari bakteria dalam perut.

2. Apa komposisi kentut?

Bervariasi. Makin banyak udara anda telan, makin banyak kadar nitrogen dalam kentut (oksigen dari udara terabsorbsi oleh tubuh sebelum sampai di usus). Adanya bakteria serta reaksi kimia antara asam perut & cairan usus menghasilkan karbondioksida. Bakteria juga menghasilkan metana & hidrogen. Proporsi masing-masing gas tergantung apa yang anda makan, berapa banyak udara tertelan, jenis bakteria dalam usus, berapa lama kita menahan kentut. Makin lama menahan kentut, makin besar propo…