Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2010

RON97 Naik 15 Sen Berkuatkuasa 1 Disember 2010 | Hadiah Buat Rakyat Malaysia

Imej
Salam malam,

Balik2 je dari makan malam dengan family mertua aku tadi, terus dapat berita dari wife aku yang dia terbaca dalam FB bahawa esok 1 Disember 2010 jam 12.00 a.m minyak kenderaan bagi kategori Ron97 dinaikkan lagi sebanyak 15 sen..



Aku rasa belum ada sebulan Ron97 dinaikkan.. sekarang dinaikkan lagi.. last dinaikkan pada 2 November 2010 sebanyak 5 sen.

Nasib baiklah aku tak guna Ron97.. kalau tak mesti aku terasa beban kenaikkan 15 sen ni.. Bagi aku ini adalah hadiah pihak kerajaan kepada rakyat semua.. Terima kasih PM.

P/S: Suka tak minyak naik lagi? Sebelum ni Ron95 naik pon korang tak sedar.. tau-tau check dekat meter petrol pump betullah dah naik.. pasal apa setiap kali naik PM tak mau umum ye macam sebelum ni.. seronok juga nampak kereta berbaris panjang dekat petrol pump nak isi minyak..


Tagged as : Harga Petrol RON 97 Naik lagi, Petrol dinaikkan lagi hari ini, Harga Minyak dinaikkan lagi -------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Foll…

Lubuk Ping Entri Untuk Blogger

Imej
Salam,

Tiba-tiba pulak ni bukan main banyak pulak idea aku nak kongsi.. bukan apa kata orang kalau ada ilmu kedekut-kedekut buat apakan.. baik kita sebar-sebarkan.. kalau kita mati tak sempat nak kongsi, kan rugi sebab tak tersebar ilmu tu.

credit foto by adammoro

Pagi ni aku cuma nak kongsi tempat-tempat wajib aku ping entri bila aku dah publish post baru. Mungkin ada yang korang dah biasa dan mungkin juga belum.. kalau rasa-rasa korang semua dah tahu takpe.. dekat hujung tu ada simbol mcm ni "X" tekan je ye..

Innit.nuffnang.com
Gengblogger
Blogged.my
Twitter
Facebook
FB myvitrd
FB Yanmieonline
FB Kelab Blogger
FB Gengblogger

Banyak tak tempat aku selalu ping ni.. sikit jekan.. korang tentu lagi banyak lokasi ping.. Aku bukan tak suka ping dekat website luar negara.. antara sebabnya aku perlukan visitor dari local.. sebab kalau visitor luar lagi banyak dari local.. tak berapa elok bagi yang nak jana pendapatan masyuk dengan nuffnang.

Dari tadi asik aku je bagi lokasi ping.. apa kata kora…

Stop Child Abuse

Imej
Salam,
Sempena kempen STOP CHILD ABUSE yang sedang dibuat dinegara kita.. aku di sini ingin turut serta menyokong kempen ini dengan menghulurkan tangan membantu bersama-sama menghentikan keganasan terhadap kanak-kanak.
Sanggupkah korang melihat kanak2 yang tidak berdosa didera tanpa sebarang belas kasihan dari seorang insan yang bernama manusia? Sedangkan haiwan sendiri sayangkan anak-anak mereka inikan pula manusia yang telah dikurniakan akal fikiran untuk berfikir..
Hampir sahaja setiap masa kita dengar ada sahaja berita-berita dikaca Tv, radio, media baru dan semua media masa yang menceritakan kes penderaan @ keganasan terhadap kanak-kanak..
So untuk itu hasrat murni UNICEF dengan melancarkan kempen STOP CHILD ABUSEadalah jalan yang terbaik untuk mendidik masyarakat supaya sayang dan kasih kepada kanak..
Hentikan segera gangguan & penderaan terhadap kanak-kanak. Sekiranya anda terlihat insiden yang melibatkan penderaan @ gangguan terhadap kanak-kanak segera laporkan di talian 15999.…

Penang Miami Beach

Imej
Salam,
Siang tadi lepas habis urusan wife aku daftar asrama dengan exam.. kita orang g dating dekat pantai miami, Penang. Tempat ni terletak dikawasan Batu Feringgi... Dulu masa sekolah rendah pernah datang ikut rombongan sambil belajar.. tak sangka dah besar jadi warga keluarga Penang.. kata orang jodoh pertemuan ditangan Tuhan..
Seperti kata pepatah "cintaku tertinggal di Pulau Pinang".. hehehe apa aku merepek malam2 ni..
Oklah malam2 dah mengantuk ni korang layan je dulu gambar yang aku sempat petik guna camera hp je..
Pemandangan Pantai Miami... tengan je laut tu.. apa yang wife aku cakap dulu tempat nilah salah satu kawasan yang dilanda Tsunami... jangan di sangka air tenang takda Tsunami..
Sambil2 menghirup udara segar ditepi pantai tak lengkap kalau tak order Teh O Ais Limau.. ni air kegemaran aku.. apa pon kali ini air ni memang sedap gila berharga RM1.20 sahaja
Yang ni semua orang penang kenai.. kalau tak kenai bukan orang penang namanya.. perkara wajib makan kalau datang…

Blog wajib baca setiap hari

Imej
Salam,

Setiap orang ada minat membaca blog tersendiri.. sama macam aku.. setiap hari kalau aku online je sudah pastinya aku akan baca entri penulis blog dekat bawah ni.. Sebab apa? sebab mereka semua rajin update entri setiap masa dan aku tak boring nak baca.

credit foto murkiester

Antara istimewa blogger-blogger dekat bawah ni.. setiap kali aku komen dalam entri dia orang sudah pastinya mereka-mereka akan buat kunjungan balas dengan meninggalkan komen juga..

Sesuatu yang sangat seronok dalam berblog ni apabila tulisan yang kita buat dibaca walaupun seorang je pengunjung.. sekurang-kurang kita tak menulis secara sia-sia dan tulisan yang kita buat ni dihargai.

http://malarang-kak.blogspot.com

http://www.eyriqazz.com
http://yanmieonline.com
http://www.kakinakl.com
http://www.teratakarmo.com
http://www.chearmster.com
http://darkbatman.com
http://beautifulnara.com
http://afrayuri.com
http://www.benashaari.com
http://www.cikgudahlia.com
http://sumijelly.com
cikepal06.blogspot.com
tehtarikmemoirs.com
P/S: Kal…

Segmen Suai Kenal | Ahli Gengblogger Baru (AGB 2)

Imej
Salam petang,

Masuk semula segmen suai kenal kita bersama ahli-ahli baru gengblogger hari ini. Semalam kita dah berkenalan dengan ahli GB yang baru dah hari ini kita berkenalan lagi.

Jom kita tengok Sapa yang kena tag kali ni, 2 blogger baru berjaya dikesan

hasifhasifhasif
menjaringimpian
Sebelum tu tidak lupa aku nak wish kepada rakan2 blogger yang menyambut ulang tahun kelahiran pada hari ini.. jom kita terjah blog mereka

silampuneon
mrnamie
orange4k
secretofnoone
dyanadirah
P/S : Hidup jangan suka meminta-minta dan kalau boleh hidup biar suka memberi



Tagged as : Jom terjah ahli gengblogger baru

-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Akhirnya Aku Masuk USM, Penang

Imej
Salam pagi,
Nampaknya pagi ni aku jadi studentlah semula... setelah hampir 10 tahun aku tinggal zaman pembelajaran pagi ni aku nak mengembalikan semula zaman belajar aku dulu..
Aku nak sambung belajar ke ni.. opsss bukan aku nak sambung study tapi aku jadi body guard dekat wife aku yang nak g daftar untuk sesi kursus intensif dekat Usm Penang ni.
Wife aku sebenarnya tengah buat PJJ so setiap hujung tahun dia akan masuk Universiti untuk menghadiri kursus intensif + Exam..

Biasanya kursus ni.. berjalan dalam tempoh 3 minggu so kebetulan cuti tahun aku ada lagi aku ikut sekalilah balik kg.. kalau tak kena tinggallah aku sorang2 dekat umah.. huhu.. tak sanggup..hehehe
Tapi kali ini wife aku tak duduk asrama tapi berulang je sebab Usm ni dekat dengan umah je.. kata orang tu sambil menyelam aku minum airlah..
Oklah nak siap-siap dulu g USM ni.. konon2 aku nak g jadi student balik ni.. apa pon korang doa2lah ye semoga dipermudahkan segala urusan aku hari ini..
P/S: Buat isteriku yang tercinta.. Se…

Segmen Suai Kenal | Ahli Gengblogger Baru (AGB 1)

Imej
Salam semua,
Tentu korang semua kenal dengan logo dekat atas tukan, kalau dah kenal tak payahlah aku nak ceritakan kalau tak tahu juga klik je dekat logo tu .. dalam tu ada jawapan dia.
Oklah petang ni aku nak buat segmen suai kenal dengan ahli-ahli baru gengblogger yang baru berdaftar dengan gengblogger.
Tujuan aku adalah untuk mempromosikan blog blogger baru yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia blogger ni.. semua aku buat secara ikhlas dan tanpa sebarang bayaran atau balasan dari korang semua yang aku tag ni ye.
Jom kita berkenalan dengan 3 ahli gengblogger baru yang berjaya dikesan hari ini
islandgurlz88 atbrblog akumoyslumber
Ucapkan Selamat ulang tahun kelahiran kepada Ahli Gengblogger dibawah yang menyambut hari kelahiran hari ini
quirkybutterfly
arenasiber
leynaa88
cawanmerah
destiniey
jomborakchat
zaty-kitchen

Ok insyallah aku akan teruskan segmen ni disetiap hari yang mana aku akan pilih secara rambang maximum 10 blogger baru dalam gengblogger dan aku akan Tag di dalam post ni.
Diharap d…

Musim Kawin Lagi

Imej
Salam,
Sekarang ni bila dah hujung tahun tibalah musim kami lagi.. macam sekarang hari ini aku nak gi 3 tempat kenduri kawin. Semalam je 2 tempat kenduri kawin aku pegi.. ingat nak kurangkan makan.. tapi kalau macam ni gayanya memang naik maju lagilah perut aku ni.. hehehe
Sekarang ni pon tengah siap-siap nak g kendiri kawin ni.. kebetulan balik umah mak mertu banyak pulak jemputan.. so apa lagi layan jelah.. yang penting hati senang perut kenyang..
Ok aku nak gerak ni.. nanti sambung lagi ye.. daaa


-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

GiveAway Domain From MelRomeo.Com

Imej
Salam pembaca semua,
Kalau orang lain nak berdomain aku pon nak juga... tak sabar nak tengok aku punya blog jadi myvitrd.com.. angan-angan taik ayam je kot ni.. supaya angan-angan aku kesampaian apa lagi sekali lagi aku mencuba nasib dalam contest anjuran MelRomeo.com.
"GiveAway Domain From MelRomeo.COM"

Dengan bermurah hatinya aku teringin pulak nak tag 5 orang yang aku kenali dalam dunia blogging ni.. nak tahu sapa yang bertuah tu.. tengok list dekat bawah ni

Malarang-kak (isteriku tercinta) Kak Yan Eyriqazz Darkbatban Abu
MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM
Sebenarnya tarikh tutup GiveAway ni dah tak lama tingga 2 hari lagi iaitu pada 30 November 2010, so kalau rasa-rasa nak mencuba nasib jom kita terjah blog MelRomeo.com

P/S: untung sabut timbul untung batu tenggelam... nasib aku tak tahu lagi..timbul atau tenggelam.. orang lain sedap tido..aku sedap buat post jam 2.00 pagi

Tagged as : Tawaran domain percuma dari MelRomeo.com
-----------------------------------…

Bagaimana Mendownload Drama Dari Tonton.com.my

Imej
Salam semua, Alhamdulilah aku dah selamat sampai kg. mertua di penang jam 3.00 pagi tadi.. macam biasalah aku ni kalau balik kg. mesti nak singgah tido je dekat lebuhraya.. hehehe.

Ok aku mulakan coretan aku pagi ni berkenaan website tonton.com.my yang semua tahu web ni milik syarikat penyiaran TV3 untuk membolehkan pengunjung menonton secara online.



Persoalan sekarang boleh ke kita nak download semua streaming drama, berita, filem dan dokumentari dalam tonton ni? Jawapannya "BOLEH". mesti ada yang tak sabar nak tahu macam manakan.. ok baca sampai habis entri aku ni dulu ye.. bikin suspent je.. hehehe




Pagi tadi aku dapat comment dari seorang sahabat yang aku kira banyak menyumbang trafik dalam blog aku atas pertukaran link download drama2 terbitan TV3.. nak tahu sapa yang comment ok boleh tengok header blog dekat atas.. orangnya adalah pemilik blog Mohd Isa. Apa yang dia tanya dekat aku? ok korang tengok comment dekat bawah dan jawapan dari comment tu..



Macam mana korang berpuas …

Betul ke yang ni namanya Advertorial | Sponsored Post

Imej
Salam semua,
Hari jumaat yang mulia ni aku nak sembang sikit pasal nuffnang.. dah lama aku tak menyembang pasal nuffnang ni.. lagi pon aku sebenarnya tak layak pon nak bagi penerangan sebab budak hingusan lagi dalam nuffnang.. kalau yang layak bercerita aku boleh kenalkan beberapa orang yang aku kira berpengalaman dalam komuniti nuffnang iaitu eyriqazz , Kak Ina, Teratakarmo, Darkbatman dan paling femes siapa lagi kalau bukan Kak Red (RM).. yang lain ramai lagi cuma tak ingat nama.. sorry ye..he3
Apa yang lain korang tengok dalam akaun aku ni?
Baru-baru ni aku ada dapat email dari pihak nuffnang yang minta aku buat satu review pasal kejayaan Proton dalam sukan rally.. nak tahu boleh baca dalam Proton Juara APRC 2010.
Sehari selepas aku dapat email tu aku tengok ada satu perubahan dalam akaun nuffnang aku yang mana ada satu penambahan icon berlabel Sponsored Post. Dengan tiba-tiba aku terfikir ini ke yang dinamakan advertorial yang dah ditukar nama kepada Sponsored post?
So apa lagi aku gil…

Contest Sempena Anniversary & Birthday | Khas Buat Isteri Tercinta

Imej
Salam buat pembaca semua,
Buat petama kalinya dan rasa rendah diri tn.punya pemilik blog myvitrd ingin menganjurkan satu contest kepada semua rakan-rakan blogger sempena ulang tahun perkahwinan dan sambutan ulang tahun kelahiran isteri yang akan datang tidak lama lagi.
Untuk makluman semua Anniversary tahun pertama kami jatuh pada 18/12/2010 dan ulang tahun kelahiran isteri ke-26 pada 20/12/2010.
Dengan adanya contest ini dapatlah serba sedikit membantu saya mencari idea yang sesuai untuk dihadiahkan buat isteri tercinta.


"Khas buat isteri tercinta"
Syarat-syarat penyertaan :
1- Kena copy gambar dekat atas tu beserta link dalam "Khas buat isteri tercinta" 2- Jangan lupa berikan link post anda ke entri ni 3- Gaya entri bebas dan menarik... janji bukan merepek ye..he3 4- Peserta perlu membuat satu post bertajuk “Contest Sempena Anniversary & Birthday |Khas Buat Isteri Tercinta” dengan mencadangkan apa hadiah yang sesuai saya berikan kepada isteri tercinta sempena…

Domain Giveaway dari yanmieonline.com dan Ihosterz.com

Imej
Salam,
Rasanya dah lama aku tak join contest yang dianjurkan oleh mana-mana blogger. Last aku masuk contest dari eyriqazz dan kini aku nak mencuba nasib di blog kak yanmieonlinepulak. Seperti yang dikatakan oleh kak Yan "tuah ayam nampak dikaki tuah manusia siapa yang tahu".. hehehe cilok ayat sikit.
Contest yang dianjurkan oleh pemilik blog yanmieonline ni bertujuan untuk memeriahkan lagi dunia blog katanya.. salah satu cara nak merapatkan hubungan berblog ni adalah menyertai contest yang diajurkan seperti yang kak Yan buat ni.
Tertarik dengan hadiah yang ditawarkan iaitu 5 domain akan deberikan kepada pemenang yang mana aku memang bercadang nak dapatkan domain sendiri tahun depan. So andai kata rezeki aku disini maka tertunailah hasrat dihati nak berdomain sendiri tahun depan.. Insyaallah
Jadi kalau korang teringin nak merebut salah satu dari 5 domain yang ditawarkan oleh kak Yan, apa kata korang semua sertai kontest ni dalam entri beliau Domain GiveAway dari Yanmieonline.com …

Keywords Pelik | Siapa " bintu sapai " ni

Imej
Salam semua,
Baru tadi berkesempatan aku gi jenguk2 akaun nuffnang aku.. selalu pagi lagi aku dah tengok.. tapi ari ni saja nak tengok time tengahari. Selalunya kalau aku masuk perkara pertama aku tengok jumlah visitor hari sebelumnyalah dengan keywords yang masuk dalam blog.
Sekali pagi ni aku terpandang satu keywords pelik berbunyi "bintu sapai" apa penda ni.. bila aku google aku jumpa benda dekat bawah ni.
rupanya nama orang dalam FB.. tapi apa kena mengena dalam blog aku ye?
siapalah yang google benda ni dalam blog aku.. mungkin korang pernah dengar perkataan tu .. apa makna dia sebenarnya?

Nota kaki : Selalu eyriqazz dengan kak yanmieonline dapat keyword pelik ni.. sekarang dah merebak g blog aku pulak.

-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------