Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2013

Jualan Hari Raya ! Peplum D'yana Adeeba

Imej
Assalamualikum dan salam ramadhan semua,Bersempena hari raya yang tidak lama lagi akan muncul, saya nak tolong promosikan sikit business cik isteri.. Harraz Collections hari ini menawarkan Peplum D'yana Adeeba dengan harga yang murah dan mampu milik..Bagi yang sukar untuk keluar shopping dan kurang gemar bersesak-sesak di Jalan Tunku Abdul Rahman atau Masjid India.. apa kata hari ini korang shopping Online je.. dapat jimatkan masa, tenaga dan wang ringgit.Harga : RM 180 (Termasuk postage S/M shj)

Material: Shiffon Lace

Size  : 34, 36, 38, 40, 42 & 44Warna : Royal blue, Purple, Pink, Hijau, Turqoies, Kuning

Jika berminat jangan malu-malu buat tempahan segera di
https://www.facebook.com/HarrazShoppe2

Sebarang pertanyaan sila PM kami di Harraz baby shoppehttps://www.facebook.com/HarrazShoppe2

Kos Tukar Bateri Kereta Myvi | Bateri Sel Kering atau Sel Basah

Imej
Assalamualaikum dan salam ramadan semua,Gara-gara terniat nak tambah satu lagi.. terus si dia merajuk.. opsss.. bukan nak tambah isteri ye.. Jangan cari pasal…takda juga kena mengena dengan entri sindrom takut bini… cuma terniat nak tambah kereta satu lagi.. terus si kuda hitam aku semalam petang tak nak hidup dah.. merajuk katanya.Memang dalam 2 ke 3 hari sebelumnya aku dah perasan pasal apa bila aku start engine macam tak kuat je.. macam selalukan.. dah ada terlintas dekat hati.. macam nak kong je bateri ini.. aku pun dah cakap dengan cik isteri.. macam kita kena standby duit dah ni sayang… memang masin mulut aku.. hahaha.. Aku pulak dah tak ingat bila last aku tukar bateri tu.. tapi aku ada blogkan masa aku tukar sebelumnya.. jadi aku rujuk balik entri lama aku Tukar Bateri kereta kali ke-2.. bila aku tengok rupanya last aku tukar bateri kereta aku ni.. Oktober 2011.. sekarang dah nak masuk Ogos 2013.. kiranya bateri kereta ni dah berkhidmat selama 1 tahun 9 bulan dah.. kalau ingat…

Syurga Membeli Belah Kaum Hawa Di Jalan TAR

Imej
Hujung minggu luangkan masa dengan family mertua di jalan TAR.. Semalam di Shah Alam.. Hari ni Jalan Masjid India pulak...

Bab-bab shopping serahkan pada kaum hawa sepenuhnya.. Sebab dia orang lagi mahir bab-bab shopping ni..



Gambar yang diambil sekitar jam 9.30 pagi.. 95% kedai sekitarnya tak buka lagi.. Tapi orang ramai dah ramai berkumpul depan SOGO.




Kaya-kaya orang malaysia ni.. Nilah namanya rezeki peniaga..




Baru jam 9.30 pagi.. Lorong-lorong Jalan TAR dah mula sesak.. Kalau tengari confirm dah takleh nak gerak..
posted from Bloggeroid

Tidur Lena Dengan Bantal Busuk

Imej
Tanpa bantal busuk.. Tidurku tidak lena.. Macam tulah gaya tidur anak bujang aku.. Kalau bantal busuk takda.. Memang tak tidurlah dia.. Sampaikan semalam gi bazar ramadan pun bawa sekali.. He3.. Ada sorang abang yang meniaga dekat bazar tu siap usik-isik harraz lagi.. Katanya.. Dah besar pun bawak bantal busuk... He3



posted from Bloggeroid

Basikal Tua @ Basikal Jepun Untuk Dijual

Imej
Assalamulaikum dan salam sejahtera..Apa kata raya tahun ni kita buat perubahan sikit.. orang lain balik beraya guna kereta baru.. kita balik kampung beraya naik basikal tua.. hehehe..Dibawah ni ada sebiji basikal tua atau basikal jepun original dari negara jepun untuk dijual.. harga yang ditawarkan adalah RM650 sahaja.. Basikal ni digunakan oleh posmen dinegara jepun.. sangat rare dan sukar didapati di negara kita.. Tak perlu isi minyak.. hanya guna tenaga kaki untuk gerakkan basikal ni.. :-)Sekiranya berminat boleh hubungi En. Abdul Hadi ditalian : 013-3578924Lokasi basikal : Meru, Klang

Kecewa Dengan Fatwa Dikeluarkan Majlis Fatwa Kebangsaan

Imej
Assalamualaikum dan salam ramadan semua,Sangat sedih bila aku baca berita dekat paper ni yang menyatakan peserta islam pertandingan ratu cantik malaysia kecewa dengan keputusan Fatwa yang dikeluarkan Majlis Fatwa Kebangsaan tentang pengharaman wanita islam menyertai mana-mana pertandingan ratu cantik..Seboleh-boleh nak juga dia masuk walaupun fatwa dah kata HARAM..Aku rasa orang yang keluarkan fatwa ni pun bukan orang sebarangan dan sepatutnya apa yang diputuskan oleh fatwa wajib diikuti.. kalau kata haram.. haramlah hukumnya.. kenapa nak pertikai lagi.Tak tahulah apa nak jadi dengan dunia akhir zaman ni.. mungkin inilah tanda-tanda hari kiamat dah dekat.Tak maulah komen panjang-panjang masing-masing ada akal boleh fikir mana yang baik dan yang tak baik.. lagi pun nikan bulan puasa.Berita sepenuhnya baca sini

Juadah Berbuka Hujung Minggu

Imej
Published with Blogger-droid v2.0.10

Shopping Barang Anak

Imej
Sebelum shopping barang-barang raya kena siapkan dulu barang anak.. Kebetulan pampers dengan susu formula harraz dah nak habis.. Terus terjah tesco kalau-kalau ada offer.. Sekali sampai memang betul ada offer hari ni...






Apa lagi terus boronglah untuk stok satu bulan.. Hehehe.. Lepas ni baru boleh shopping barang raya pulak..
posted from Bloggeroid

Berbuka Dengan Murtabak Station

Imej
Pejam celik dah seminggu kita menjalani ibadah puasa.. Dan sekarang kita memasuki minggu ke-2 dibulan puasa.. Pastinya juga dah bermacan-macam juadah puasa yang korang dah rasa bukan.. Macam aku hari sebelumnya teringin sangat nak makan murtabak station dekat area bazar rumah aku... Tapi malangnya bila aku sampai murtabak dah habis.. Cuma dapat bisness card je... He3.

Hari ke esokkannya mencuba nasib lagi.. Alhamdulillah akhirnya dapat juga sekeping untuk pelanggan yang terakhir.. Bukan apa aku nak tahu juga macam mana sedapnya murtabak station ni.. Sampai setiap hari orang beratur panjang...
"Jom Rebut 20 iPad Mini Percuma"




Akhirnya dapat juga sekeping... Memang kena dengan tag line kedai ni "Pasti Sedap" .. Patutlah orang beratur panjang nak beli murtabak ni.. Lepas aku rasa masa berbuka tu.. Ternyata memang sedap... Nampaknya kena beratur lagi nak belu murtabak ni... Hehe..

Ada sapa-sapa pernah makan murtabak station ni... Lokasi bazar adalah di Persiaran…

Pil Vitamin Buat Si Comel

Imej
Gara-gara sukar nak bagi harraz makan.. Mama dia cadangkan untuk belikan dia vitamin.. Mana tahu lepas ni dia ada selera makan...
Balik dari kerja tadi terus cik isteri ajak gi farmasi untuk cari vitamin untuk Harraz.. Rupanya macam-macam jenis vitamin.. Disebabkan pening nak pilih.. So mintalah pekerja farmasi tu cadangkan vitamin apa yang sesuai untuk budak 1 tahun 7 bulan ni.. Dan akhirnya yang ini yang dicadangkannya..

"iPad PERCUMA untuk dimenangi"



Vitamin dari jenama APPETON Multivitamin Lysine With Prebiotics..



Ni antara kelebihan vitamin APPETON ni..



Tengok gaya Harraz macam suka.. Hope lepas ni ada seleralah dia nak makan.. posted from Bloggeroid

Hanya Datang Ke Agen Jualan P1 | Boleh Menang iPad Mini

Imej
Assalamualaikum & salam sejahtera semua,Pembekal perkhidmatan 4G yang pertama dan terkemuka di Malaysia, Packet One Networks (Malaysia) Sdn. Bhd ("P1") telah melancarkan kempen konsumer dengan memberikan dua iPad Mini setiap minggu selama sepuluh minggu.Snap, Post & WinP1 memudahkan peserta untuk menang dengan mudah hanya dengan berkunjung ke mana-mana agen jualan P1 dan mengambil foto bersama-sama dengan promoter P1 yang bertugas, dan memuat naik foto tersebut di laman Facebook P1, iaitu di P1 Buddy - facebook.com/p1buddy untuk menjana undian (Likes). Dua pemenang mingguan akan dipilih berdasarkan jumlah undian yang tertinggi untuk foto mereka yang telah dimuat-naik. Peraduan ini akan berlangsung dari 8 Julai hingga 15 September, 2013.Peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia berumur 18 tahun dan ke atas. Untuk maklumat lanjut, orang ramai adalah dialu-alukan untuk ke laman web rasmi peraduan ini di “Snap, Post & Win.P1 juga menawarkan pelbagai pelan ja…

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim Di Shazana Pau Shop & Cafe

Imej
Assalamualaikum dan salam ramadhan semua,Hari sabtu lepas dapat jemputan dari blogger ciklilyputih untuk sama-sama berbuka puasa dengan anak-anak yatim di Shazana Pau Shop & Cafe, Kg. Baru. Kebetulan masa dia panggil tu kami bertiga free so aku terimalah jemputan rakan blogger tu..First time sebenarnya datang ke restoran Shazana Pau Shop & Cafe walaupun nak dikatakan hampir setiap minggu juga lalu dan makan kawasan Kg. Baru tu.. Untuk sepanjang bulan ramadan ni juga Shazana Pau Shop & Cafe ada menyediakan Set buffet ramadan untuk umat islam berbuka puasa di sana.. “Senarai Menu bergambar untuk Set buffet ramadan di Shazana Pau Shop & Cafe”nilah sebagaian anak-anak yatim dari subang yang dijemput bersama untuk berbuka puasa  Antara blogger yang hadir dimajlis berbuka puasa ni (ciklilyputih , ruby, yana yassin dan 2 lagi blogger lelaki tu lupa tanya url blog dia.. hahaha ).. ada yang selalu aku jumpa dan ada yang first time aku jumpa.. time nilah pentingnya kad perniagaa…