Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2011

1 Mei Kenaikkan Gaji Kakitangan Awam Mungkinkah Menjadi Realiti

Imej
Salam semua,Kurang dari beberapa jam lagi semua warga kerja awam, swasta dan kerja sendiri akan menyambut hari pekerja yang akan jatuh pada 1 Mei setiap tahun.Menjadi satu harapan bagi semua penjawat awam (aku bukan kakitangan awam) untuk mendengar pengumuman penting dari perdana menteri Malaysia tentang imbuhan terbaru yang akan diumumkan nanti jika ada.Tuan Hj. Omar Osman (Presiden Cuepacs)Menurut sumber dari Cuepacsbeberapa cadangan telah dihantar kepada pihak kerajaan untuk menghargai pekerja disektor awam dan apa yang diharapkan cadangan tersebut ada yang akan diterima oleh pihak kerajaan.Antara cadangan dari CuepacsAntaranya cadangan kenaikan imbuhan tetap perumahan daripada RM180 kepada RM300, jawatan Gred 1 hingga 16 dimansuhkan dan pekerjanya dinaik taraf ke Gred 17 dan diselaraskan kadar COLA kakitangan awam.Kakitangan awam bakal mendapat durian runtuh.. tapi bagaimana pulak aku disektor swasta.. semakin hari seperti semakin malap harapan untuk mendapat kenaikkan gaji atau a…

Duit Melayang 1K Hari Ini Mungkin Ada Hikmahnya

Imej
Salam semua,Siapa yang sangka asalnya nak tukar je tiba-tiba lain pulak jadinya.. nilah kisah cerita aku siang tadi bila lepas je sarapan dekat kedai mamak, terus aku ajak cik malarang gi service tayar kereta aku dekat bengkel tayar TTDI.Nak jadi cerita asalnya aku nak tukar je tayar yg dah habis bunga tayar depan ke belakang.. tapi bila mekanik tu buka je empat-empat tayar tu apa yang memeranjatkan aku.. semua tayar aku dah rosak dengan bergelembung.Korang tahu kalau tayar dah gelembung ni maknanya bila-bila masa je boleh meletup.. jangan buat main-main beb tayar kereta ni.. setelah aku bincang dengan mekanik tayar dengan cik pn malarang.. aku ambil keputusan untuk tukar 4 biji tayar kereta aku tu.Yang sedihnya duit yang kami simpan untuk shopping hari ni terpaksa aku gunakan.. bila tengok muka cik malarang macam sedih je.. mana tidaknya plan nak g shopping dah cancel dek gara-gara tayar kereta aku yang buat hal.Apa pon keselamatan aku utamakan dulu baru shopping.. ada rezeki lain ba…

Apartment Untuk Dijual : Perdana Apartment Seksyen 13 Shah Alam

Imej
Salam pagi semua,Pagi ni aku ada menerima satu email dari seseorang yang ingin menjual sebuah apartment di seksyen 13 Shah Alam, Selangor.Jadi yang ingin membeli sebuah rumah sendiri boleh melihat maklumat apartment dibawahType: Apartments, For sale
Area: Seksyen 13,  Shah Alam
Price : RM 180,000.00 neg     
Title type: Leasehold 
Tenure: 99 
Other info: Bumi Lot 
Size: 850 sq.ft. 
Bedrooms: 3  Bathroom: 2   
Facilities: Parking, 24 hour security, swimming pool, Cafe Perdana Apartment Seksyen 13, Shah AlamTenantedSurrounded by Politeknik Shah Alam, PTPL College,MSU, Stadium shah alam ,Tesco Extra and Giant Seksyen 13.Easily access to Federal Highway, NKVE , North-South Highway .Good investmentAsking Price : RM180,000.00 negPlease call Rose @ 0176860078 for any inquiries**** Owner are welcome to list**Please do not hesitate to contact me at 0176860078 I look forward to hear from you
Thank you
Regards,
Rosliza
Senior Real Estate Negotiator
Dutama Properties E(3)0812H/P…

Download Video Perkahwinan Putera William dan Kate Middleton

Imej
Salam semua,
Rasanya seluruh dunia dah tahu yang tarikh 29hb April 2011 adalah merupakan hari perkahwinan Putera William dan Kate Middleton, dimalaysia NTV7 menjadi penyiar rasmi siaran langsung majlis perkahwinan tersebut.
kredit foto tv3
Sudah tentu ramai yang terlepas menonton acara perkahwinan Putera William dan Kate Middleton pada siang tadi.. dan untuk itu korang semua jangan risau kerana kini semua video tersebut boleh ditonton secara online melalui tonton.com.my mulai hari ini.

Bagi yang ingin mendownload secara terus video perkahwinan Putera William dan Kate Middleton boleh mendowload melalui link download dibawah
EPISODE 1 [Link 1, link 2, link 3]
EPISODE 2 [Link 1, link 2, link 3]
EPISODE 3 [Link 1, link 2, link 3]
EPISODE 4 [Link 1, link 2]
EPISODE 5 [Link 1, link 2, link 3, link 4, link 5]
EPISODE 6 [Link 1]
EPISODE 7 [Link 1, link 2]
EPISODE 8 [Link 1, link 2]
Sumber rujukan : tv3, ntv7, tonton

10 Anniversary Super Blogger Contest | Hadiah Utama iPad 2

Imej
Salam semua,Semua orang tahu yang hari ini merupakan hari pelancaran iPad 2 di Malaysia (rujuk blog tianchad).. dan pastinya ramai yang berlumba-lumba inginkan sebuah gadget tercanggih buat masa kini.Tapi bagaimana pula jika iPad 2 ni anda perolehi secara percuma? Siapa yang nak bagi iPad 2 ni secara percuma.. jawapannya ada dibawah ni.Ya.. tu dia sempena ulang tahun ke-1O Exabytes,mereka telah mengadakan satu contest untuk semua blogger yang diberi nama “Super Blogger Contest”.Hadiah yang ditawarkan sangat menarik iaitu merupakan sebuah iPad 2 sebagai hadiah utama dan banyak lagi hadiah-hadiah lain yang ditawarkan.Sedikit informasi berkenaan Syarikat Exabytes, ianya merupakan sebuah syarikat penyedia domain dan hosting bagi pengguna internet yang ingin mendapatkan domain sendiri seperti .com, .com.my, .my dan lain-lain lagi. Bagi seorang blogger yang ingin mencuba untuk mendapatkan domain sendiri.. exabytesadalah pilihan yang terbaik untuk anda.Secara peribadi aku sendiri bercadang i…

Best Tak Malam Tadi Sayang

Imej
Salam Jumaat semua,
Amboi laju je korang nak baca kisah malam jumaat aku ye.. tak menyabar-nyabar rupanya.. sabar ye… aku : sayang, malam ni jadi ke?
syg : mestilah jadi abg, tak sabar ni..Aku : takpe-takpe syg sabar ye.. petang ni abg balik awal ye
syg : ok abg, syg tunggu dekat umah ni..Aku : baik syg, syg ready je ye.. sampai nanti abg …………haaaa.. tulah antara dialog aku semalam petang dengan cik pn malarang… emm dah boleh agak ke kami nak buat apa?.. hehehehe
Korang rasa-rasa aku nak buat apa ye dengan cik pn malarang malam tadi? cuba teka sikit … hehehe..
Bangun pagi-pagi je aku terus tanya cik pn malarangbest tak malam tadi sayang?”, dengan senyuman dia menjawab.. “bestlah abg.. tq sayang ku.. Love u syg”..


Ada contestlah dari P14G
Jangan salah faham ye.. sebenarnya nilah yang best.. apa aku boleh cakap.. memang terbaiklah Fast & Furious 5, aku bagi rating 9/10… Tq nuffnang dan P14G

Fast and Furious | Fast Five

Imej
Salam semua,Sebut sahaja cerita Fast & Furious ni.. semua siri dari 1 hingga 4 semua aku dah tengok.. kekadang siap ulang 2 ke 3 kali lagi.. sebenarnya aku ni peminat cerita berbentuk perlumbaan dan modifikasi kereta… So tak lama lagi Fast Five akan muncul .. bagi peminat-peminat lumba kereta pasti takkan lepaskan peluang untuk menonton nanti.Korang boleh layan trailer dari youtube niNantikan kemunculannya 5 Mei 2011 nanti.. layan… jangan tak layan.. Nota Pesanan :Lepas tengok baru boleh buat review.. bila nak tengok ni ye? :-)

Maafkan Aku Kerana Memaksa Hack Wifi Kau

Imej
Salam semua, Setelah hampir seminggu aku mencuba bagaimana nak hack wifi yang ada key ni.. akhirnya aku berjaya hari ni. Apa pon ribuan terima kasih kepada bro shakiddo yang membantu aku software apa yang boleh digunakan untuk crack key wifi ni. So kalau korang nak menuntut ilmu boleh terjah entri dia di sini http://shakiddo.blogspot.com/2011/04/anda-ingin-crack-wep-anda-nak-reveal.html sebarang pertanyaan korang boleh tanya atau email dekat dia je. Nota pesanan : Kalau dah tahu caranya.. jangan buat jahat ye.. gunakan ilmu yg ada tu untuk kebaikkan sahaja

Aku Malu Tengok Berita TV3 Malam ni | Tayang Video Lucah

Imej
Salam semua,
Tersentak aku dengan wife aku tadi bila tengok berita tv3 malam ni kami sekeluarga dijamukan dengan video lucah dikaca tv.
Cuba bayangkan berapa juta rakyat malaysia tengok tv3 tadi.. dah berapa ramai anak-anak bawah umur menonton video yang tak sepatutnya mereka tonton tadi...
Aku sebagai rakyat malaysia berasa malu dengan apa yang dipaparkan oleh pihak tv3 tadi.. seolah-olah tidak menghiraukan perasaan penonton mereka..
Apa nak jadi dengan malaysia sekarang ni..?
Entri ini tiada kena mengena dengan mana-mana parti politik.. tapi hanya luahan perasaan seorang rakyat malaysia yang tinggal dibumi malaysia yang katanya penuh dengan budaya ketimuran.
-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Cepatlah Sikit .. Aku dah Tak Tahan ni..

Imej
Salam semua,
Cepatlah sikit.. tolonglah aku dah tak tahan ni.. jangan minta aku bersabar lagi.. engak bisa tahan lagi ni pak.. Hai apa cerita ni.. apanya yang tak sabar ni.. apanya yang cepat sikit ni.
Teruskan baca kebawah..
Sebenarnya aku baru je dapat surat dari bank yang minta aku buat pembayaran pertama untuk pembelian rumah baru aku tu.. opssssss aku beli umah ke?.. hehhe
Semua orang tak sabarkan bila nak masuk umah baru ni.. termasuklah aku.. tapi ralatnya aku kali ini.. rumah dah start kena bayar tapi kunci aku tak dapat lagi.. huhuu.. nak salahkan sapa sekarang ni.. Bank atau lawyer?
Macam ni lah gaya aku selalu bayangkan bilalah nak masuk umah baru ni...
Nampak gayanya bulan depan aku kena bayar 2 buah rumahlah macam ni.. 1 rumah sewa.. 1 lagi rumah yang aku baru beli tu.. emmm nampak gaya batallah niat nak g bercuti macam ni.. sebab burged dari cabut lari..heheehe
Tapi apa pon aku bersyukur kerana tak lama lagi impian aku dengan cik malarang tak lama lagi nak tercapai.. sekarang n…

Masa Untuk Cuci dan Kilatkan Kenderaan Anda

Imej
Salam semua,Kenderaan anda ibarat refleksi diri anda. Bagaimana orang melihat kereta anda, begitulah mereka melihat anda. Jadi anda pasti memahami apa pandangan orang terhadap kereta Myvi yang kotor. {Pasal apa kereta myvi jadi contoh ni.. mentang-mentang aku pakai myvi ko perli aku ye}Hentikan segera pandangan buruk tersebut dengan 1818 Car Spa & Beauty. Seperti manusia, kenderaan turut memerlukan belaian dan dimanjakan seharian di spa.{Bukan korang je yang nak bersolek ye.. kenderaan pon sesekali nak kena solek juga.. sama macam korang ada bini.. kalau korang tak belikan dia alat mackup mcm mana dia nak bersolek}Ini hari paling bertuah untuk kereta-kereta anda!
1818 Car Spa & Beauty, yang terletak di Laman Rimbunan Kepong, Kuala Lumpur memahami perkara ini dan menyediakan perkhidmatan wax dan polish kereta untuk memastikan kereta anda tampak dan rasa seperti baru!Untuk tempoh masa terhad ini, 1818 Car Spa & Beauty menawarkan tawaran hebat ini untuk 3 STEP Polish, Pencu…

Sambung Study Ke Mesir | Selamat Jalan Rakan-Rakan

Imej
Salam semua,Sedih rasanya dihati.. bila nak tinggalkan tempat kelahiran ni, rakan-rakan.. dan orang yang disayangi.. mana tidaknya lepas ni tak tahulah berapa lama lagi akan balik Malaysia semua.. kalau ikutkan perancangan mungkin lagi 3 tahun kot.Sedih nak tinggalkan Malaysia niMungkin itulah antara kata-kata yang terdetik dihati sepupu cik. malarang yang telah bertolak ke Mesir pagi tadi jam 3.15 di KLIA.Kalau korang masih ingat krisis Mesir bulan lepas.. sepupu wife aku adalah salah seorang pelajar yang telah dibawa pulang ke Malaysia.. dan ekoran keadaan ketegangan di Mesir telah reda.. pelajar yang telah dibawa pulang oleh kerajaan Malaysia telah di beri kebenaran untuk pulang semula menyambung penganjian di Mesir.So malam tadi sempat aku ambil beberapa gambar kenangan untuk tatapan family sepupu wife aku yang kini berada di Penang.. Ibu bapa mana yang tak sedih bila anak jauh di mata.. so kalau ada gambar ni dapatlah lepaskan rindu dia orang.. Adik beradik yang sentiasa bersama …

Layan McDonald’s Di KLIA

Imej
Salam malam,Update entri dari KLIA ni… sambil tunggu sepupu cik pn.malarang nak berlepas ke Mesir jam 3.00 pagi ni. Jumpa kawan lama… rindulah sama dia ni.. hahahaSementara tu aku dah lapar ni.. layan sat menu-menu dekat McDonald’s.