Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

Seminar Berani Berniaga Bersama Dr Azizan Osman - Part 1

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera,




Meluangkan masa hujung minggu bersama cik isteri... Mencari peluang-peluang perniagaan untuk masa hadapan..

Entri lengkap akan menyusul..
posted from Bloggeroid

Harraz Bagi Signal Nak Buang Air Besar

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,Mula-mula buat muka sambil garu-garu kepala…apa yang dia nak buat ni…Kalau tengok dia dah start bercangkung dan dengar suara macam meneran.. confirm si comel ni tengah membuang air besar.. dah banyak kali dia bagi signal macam tu.Semakin hari semakin bijak anak aku ni.. sekarang aku tengok apa yang kita ajar dan apa yang dia tengok dah mula nak ikut.. semoga terus menjadi anak yang soleh ye sayang..Ada petua macam mana nak bagi anak berselera makan tak? sebab anak aku ni susah nak makan.. usia dah hampir mencecah setahun 4 bulan tapi berat masih tak cecah 9kg.. huhu

Myvi Kos Service Aircond Setelah 5 Tahun atau 150000KM Perjalanan

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,Cerita ni dah hampir seminggu yang mana tak sempat-sempat nak share dengan pembaca semua, bermula ceritanya dari beberapa hari sebelum aku bawa kereta aku gi service dekat pusat service aircond.. tetiba aircond kereta aku tidak sejuk masa aku ontheway gi jemput cik isteri dari pejabat sepanjang perjalanan hanya keluar angin panas je.Aku mula-mula suspect mesti ada masalah pada aircond aku ni.. takkan gas habis lagi.. padahal beberapa bulan yang lepas aku dah repair hose aircond yang bocor tu.. takkan rosak lagi.. itu yang bermain-main dekat kepala aku..Jadi disebabkan memang dah genap 5 tahun aku pakai kereta tu dan memang langsung tak pernah service aircond tu.. aku pun cubalah servey-servey pusat service aircond yang murah dan senang aku hantar.. sebelum tu aku dah study dan cari maklumat pasal service aircond myvi ni serta anggaran kos jika berlaku kerosakkan melalui internet.Jadi petang jumaat tu aku singgahlah beberapa kedai area umah aku…

Makan Pizza Hut Sampai Buncit

Imej
Assalamualaikum & salam sejahtera semua,Tetiba teringat yang semalam aku ada cetak offer dari Pizza hut bayar Rm38 dapat 3 regular Pizza + 4 sup… dan offer tu pulak akan berakhir pada hari ini.. jadi sebelum tamat.. apa lagi baik aku gi guna baucer tu..Kebetulan pulak Pizza hut ni hanya kurang dari 500 meter dari rumah aku je.. apa lagi start engine kereta terus gi order..3 kotak Pizza hut regular sapa mau habiskan ni.. paling tidak cik isteri boleh makan 2 potong je.. habis baki berpotong-potong tu sapa mau bedal.. matilah aku habiskan sorang-sorang ni..RViva Chicken.. oklah boleh masuk selera tekak aku.. satu kotak berjaya dihabiskan.. baki simpan untuk sarapan esok..Yang ni Rviva Seafood.. yang ni kurang sikit sebab kami berdua tak berapa makan tuna @ sardin ni.. jadi habis satu potong je.. tak tahulah baki tu sapa nak habiskan..Apa pun alhamdulillah sebab dah kenyang belasah satu kotak.. sup berjaya habiskan 2 bekas.. 2 lagi simpan untuk sarapan esok.. hehehe..Bila perut dah k…

Patutlah Tak Ramai Yang Boleh Komen Dalam Blog Ni

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,Kalau bukan eyriqazz yang tegur dalam ruangan komen aku.. memang sampai bila-bila aku tak perasan.. “p.s : expandkan skit ruangan komen bro, barula lebih ramai org ble mengomen dan bukannya yang ada akaun google saja”Lepas dia tegur tu baru aku perasan yang orang ada akaun google je leh komen dalam blog aku ni.. aku baru ingat yang beberapa bulan lepas aku memang ada disablekan ruangan komen ni untuk “Anonymous” ni.. bukan apa ni semua gara-gara blog aku kena serang dengan spam.. hampir setiap hari lebih 20 komen dalam bentuk spam yang masuk.. Sampaikan aku dapat email dari pengendali website luar negara minta aku buangkan link website dia dalam blog aku.. pada hal seingat aku takda pulak aku masukkan link website dia orang dalam blog aku.. jadi bila aku check memang berpuluh link dan keyword website tu ada dalam ruangan komen aku.. jadi aku delete satu persatu komen spam tu..Memang aku dah perasan sejak dua menjak ni pasal apa kurang orang ko…

Kereta Buat Hal Lagi.. Merajuk Sebab Niat Nak Beli Kereta Baru

Imej
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,Apa sudah jadi dengan kereta aku ni.. sakit datang satu persatu… dugaan betul.. macam dia tahu-tahu je aku dah gaji.. habis semua gaji sedekah dekat bengkel semalam..Hari sebelumnya aku bawa gi bengkel untuk cabut paku dekat tayar yang dah seminggu melekat.. sekali cabut paku tu dekat setengah jengkal panjangnya.. macam biasalah kedai kata boleh tampal… ok terus tampal n tukar sekali kepala lubang angin sebab situ pun dah rosak.. bayar jelah RM15..Bangun pagi-pagi je hari sabtu tu nak gi bengkel service aircond yang bermasalah.. tengok-tengok aduh pancit lagi sekali.. jadi nak taknak kenalah guna tulang 4 kerat aku untuk tukar tayar spare sementara nak gi bengkel..Sampai bengkel sekali check ada bocor kecik dekat tepi sport rim.. ni gara-gara paku yang setengah jengkal tu dan tembus dari atas ke bawah.. sampaikan tayar dah gelembong tepi.. hari sebelumnya masa tampal tu tak perasan pulak.. huhu.Jadi nak taknak kena tukar tayar sebiji.. disebab…