Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2015

Pengalaman Hari Pertama Hantar Anak Ke Tadika

Imej
Alhamdulillah selamat sudah menghantar anak ke tadika dihari pertama hari ini selepas seminggu persekolahan ditangguhkan..Paling teruja nak hantar Harraz ke sekolah mama dialah.. semua barang-barang kelengkapan dah disiapkan sehari sebelumnya lagi.. macam nak masuk sekolah darjah satu je.. hehehe.. apa pun memang tak boleh tanding isteri punya kecekapan mengurus anak.. memang terbaik..Selalunya kalau duduk taska.. jam 6.30 pagi atau 6.45 pagi baru kejut bangun.. tak pun angkut je time tidur masuk kereta.. tapi sekarang dah tak boleh… pukul 6.00 pagi je harraz dah kena bangun mandi dan gosok gigi..Nampaknya hari pertama tak menghadapi kesukaran untuk kejut dia bangun.. sebab harraz sendiri yang teruja nak ke sekolah.. hehehe.. mula-mula tu tak nak juga mandi.. tapi pujuk punya punya nak juga.. sebab bagi mandi air suam.. kalau air sejuk memang teriaklah dia dalam bilik air.. hehehe.Dah siap pakai baju dengan kopiah.. bersedia untuk kesekolah… tapi yang tak boleh tahan tu.. bantal busuk…

Tadika Little Caliphs Pilihan Kami

Imej
Alhamdulillah hujung minggu lepas, sempat selesaikan urusan pendaftaran anak di tadika Little Caliphs Area Jalan Pantai Baharu… ikut jadualnya 2hb Jan 2015 dah start masuk tadika.. tapi disebabkan sekolah ditunda sehingga 12hb.. jadinya tadika pun follow tunda sekali.. so anak akan mulakan persekolahan pada 12hb Jan nanti.Lokasi dibangunan baru Jalan Pantai Baharu, Bangsarseronok anak tengok lukisan didinding sekolahmemang ceria persekitaran sekolah ni..pelbagai lukisan bercorakkan islamic schoolmenunggu masa untuk daftar.. anak muka serius je.. hehehesementara tunggu giliran daftar.. kita layan taman permainan dulu..para pekerja little caliphs sedang bagi penerangan kepada ibu bapa yang sedang mendaftar anak merekasemua permainan harraz main dekat sekolah nipelajar tengah test baju dan pakaian..tetiba muncul badot ni ..sukalah budak-budaktengok anak tu seronok dapat belon dari abang badotJumlah yuran pendaftaran untuk anak dan yuran bulanan.. Harraz ambil pakej KG1-4 full day RM440 s…