Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

Shopping D MidVelly

Best sgt aku rasa minggu ni sbb wife aku mai sini, minggu lepas aku mai umah mak mertua aku minggu ni giliran dia dtg sini pulak.

wife aku dtg dengan adik ipar aku, kebetulan adik ipar aku ada urusan dkt kl ni dia g samalah walaupun pada awalnya tidak dirancang nak g sama2.

Pagi ni je lepas bagun pagi lepas sarapan, aku siapkan urusan adik ipar aku dulu n then aku siapkan urusan aku pulak.

buat pertama kalinya aku g shopping beli barang2 dapur dengan orang umah aku..boleh tahanlah juga sebab penuh 1 troli aku beli..hahaha..

aku tengok wife aku seronok n happy sangat..siapa oi tak suka shopingkan..

aku dgn wife sbnrnya rancang nak masak dkt umah lepas abis shopping, tapi tak jadi sbb aku kena panggil keje standby sbb takde orang keja minggu ni.huhuhu

apa lagi aku bawalah sekali orang umah g opis teman aku..rancangnya tak sabar nak balik umah ni nak penuhkan peti ais baru ni.hehehe

apa pon tunggu jelah apa esok yg kami akan masak..jeng..jeng.. tungguuuuu

Beli Barang2 Umah Baru

Imej
Minggu lepas time wife aku datang sini, kita orang g cari barang2 umah untuk penuhkan rumah sewa kami, almaklum jelah rumah sewa baru so yg ada lantai jelah..hahaha, lain2 barang takde lgi.so kami berdua bercadang nak g cari Mesin  basuh, peti ais & mcm2 lg lah. pusing2 tak jumpa kedai yg sesuai, kebetulan masa ontheway nak balik dari kota damansara kita orang ternampak satu kedai elektrik "Seng Heng" kita org pon glah tengok2, bukan tengok2 je terus order..hehehe.kami order peti ais & microwave, mula2 nak cari mesin basuh & peti ais, tapi mesin basuh dah convert jadi microwave dah...hehehe.. bukan tak nak beli mesin basuh tapi takda yg berkenaan.so malam tadi jam 9.00 malam 2 barang yang aku order tu dah sampai, punya exited aku balik awal tu nak tunggu barang sampai, alhamdulilah barang2 semua ok."baru sampai ni 2 barang ni""letak sini dulu.. tunggu tn. umah datang susun""buka dulu kasi buang bau plastik"kesian gak aku tengok uncle…

Cuti Balik Kg. Utara

Happy rasanya aku bila dapat cuti 2 ari sabtu n ahad lepas sbb dapat juga aku balik jumpa wife aku. Macam nilah gayanya bila seorang di utara & seorang di selatan, best juga jumpa sekali2 sekali rindunya lain macam je..hahaha.

Habis je keje ari jumaat 22hb tu aku terus g pudu naik bus kul 7.30 tapi sikit punya hampeh bus sampai kul 8.00 dah tu pintu bus dia orang bukak kul 8.30 hampir 2 jam aku berdiri tunggu bus tapi takpe excited nak balik kg. jumpa wife semua aku skip je..

Bus gerak jam 8.30 aku sampai Penang jam 1.00 pagi.. sampai je tol juru aku call wife aku kata dah sampai, dia lah yg jemput aku pagi tu.. sblm ni kalau dia dtg jemput aku mesti ayah dia teman. tapi dah sah jadi suami isteri ni wife aku jemput sendiri.. dia sampai je dekat stesen bus, aku dah nampak wife aku senyum2 dalam keta, mana taknya abgnya dah balikkan..hehehe.

selama 2 hari 3 malam aku dkt rumah bapa mertua aku, aku memang happy sbb family mertua aku layan aku memang baik sangat.. aku banyak habiskan ma…

Jalan2 Cari Makan Tengahari

Imej
Ari ni makan tengahari aku di tempat yg tidak kurang popularnya di KL ni, nak tau dkt mana dkt "Kari Kepala Ikan Sentul"


menu aku biasalah kawan aku memang suka datang sini sebulan sekali lagi2 lepas gaji. makanan memang banyak n macam ada, yang popular kari kambing, kari kepala ikan n macam2 jenis kari lg.

Aku kalau datang sini tak lepaskan peluang makan nasi beriani + ayam goreng + kari kambing..emm memang menjilat jarilah.


harga makanan tak juga mahal bolehlah untuk aku hari ni aku makan RM11.50 seorang dengan air suam je..



nak rasa datanglah dekat sentul ni. datang sekali pasti nak lagi

Passo Ori Jepun Masuk Malaysia

Imej
Bagi penggemar kaki kereta, bila aku sebut passo je mesti ramai yg tahu.. keta ni menjadi kegilaan budak2 muda termasuk aku bila dapat myvi je mesti nak convert ke bodykit passo.
Dekat Jepun Toyota mengeluarkan model kereta Passo dengan pelbagai versi, yg mana sama dengan di malaysia Perodua keluarkan myvi, satu lagi sykt dijepun daihatsu keluarkan model Boon.Kebetulan dah lama aku tak masuk mudah.com.my aku g lah semak apa2 yg patut dalam tu.. biasanya saja aku tengok keta atau umah. saja aku check keta.. aku terjumpa satu brother post toyota passo hendak d jual .. so aku pura2lah call tanya nak beli..dia kata baru je habis jual..huhuhu kecewa aku.. dia kata baru je 10 unit habis dijual. harga ada mahal sikitlah korang tengok je dkt bawah ni.. cash tau.. no utang n installment..heheheso bila aku dapat tahu sekarang toyota passo takda masalah bila nak import masuk malaysia, aku akan buru keta ni sampai aku berjaya beli nanti. lagi 1 aku nak cari sapa orang2 yang beli passo ori ni .. na…

2 hari bersama tersayang

huhu..sedih aku ari ni sbb sat lagi wife aku dah nak balik semula ke utara, tinggallah aku keseorang semula dkt sini.. sampai malam sabtu n petang ahad dah nak balik semula.

nilah lumrah orang yang duduk berjauhan kan.. apa pon aku gembira sepanjang 2 hari bersama2 isteri aku ni.. semalam aku ngan isteri g tengok member2 ada game futsal d segambut.

habis tengok futsal aku ngan isteri g jalan2 tengok barang elektrik untuk isi dekat umah sewa kami. jalan punya jalan tak jumpa kedai elektik.. mula2 g court mamort dah tu g giant n last masa ontheway balik wife aku ternampak Seng Heng. kami berdua pon singgah plan nak cari peti ais n mesin basuh.. tapi bila sampai aku berkenan dgn satu peti ais n terus order bersama 1 microwave.. mesin basuh kami tangguh beli dulu sebab takda banyak pilihan..

habis urusan beli belah kami terus balik rumah berehat.

pagi ni aku kerja.. so aku bawa sekali wife aku g opis.. best hari ni keje kena teman engan wife sebelum aku hantar dia balik ke utara petang nanti…

Genap Sebulan Aku Bergelar Suami

Imej
Pejam celik rupanya dah genap sebulan aku bergelar suami kepada Nurfarahliana Saad, aku diijab kabulkan pada 18/12/09 (jumaat) so jumaat ari ni (15/1/10) cukup 4 minggu aku bergelar seorang suami.walaupun baru 3 minggu aku bersama isteriku. baki seminggu kami berjauhan atas faktor kerja.ketika aku menulis post ni, isteri aku dalam perjalan dari penang ke Kl untuk berjumpa aku suami tersayangnya. ku doakan semoga isteri ku selamat sampai kesini ari ni. perjalanannya mengambil masa 4-5 jam bergantung keadaan cuaca di sepanjang perjalananya ke kl ni.Aku akan luangkan masa sepenuhnya dalam masa 2 ari ni bersama isteri tersayangku.. doakan kebahagian kami berdua.. amin..

Rindukan Orang Jauh

:-( dah seminggu aku tak nampak syg aku ni.. maklum jelah selama 3 minggu kami bersama , makan bersama, tido bersama senang cerita apa je kami buat semua bersama2.. :-) .. korang jangan risau sbb kami dah selamat di ijab kabulkan 18hb Dis 09 tahun lepas.. bunyi macam lama tapi belum ada sebulan lagi..sbb tu semua benda kami buat bersama.aku dgn isteri terpaksa berjauhan sementara disebabkan faktor kerja kami yang berbeza.. aku doakan semoga isteri aku dapat pindah secepat mungkin kesini.buat masa sekarang ni kami terpaksa bersilih ganti berulang dari utara ke KL.. minggu ni isteri aku datang sini.. ni yang senyum je dari pagi dkt opis ni.. minggu depan aku pulak balik umah mak mertua aku.. isteri aku masih duduk dengan orang tua dia.. aku pulak duduk sorang2 dekat umah..bila aku fikir2 takpelah mungkin ini salah satu cabaran kami berdua bila dah kawinkan sbb aku fikir mungkin ada orang lagi susah nak jumpa bila lepas kawin sbb tempat kerja yang berbezakan..  macam aku masih beruntung …

Terkulai cinta Internet

KUALA LUMPUR: Bermodalkan ayat ‘power’ dan wajah kacak, segelintir lelaki hidung belang bijak menjerat cinta gadis remaja menggunakan laman sosial di Internet untuk menjadi pemuas nafsu mereka.

Sasaran mereka, gadis remaja yang kemaruk melayari laman sosial untuk mencari kenalan hingga jatuh cinta dan seterusnya menyerahkan kehormatan diri.

Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Azie, 21, ketika ditemui berkata, dia berkenalan dengan seorang jejaka berumur 20 tahun bernama Muaz melalui sebuah laman sosial popular di Internet.

“Selepas seminggu berkenalan melalui laman Myspace, saya mula jatuh cinta kepadanya dan kami berjumpa buat kali pertama di sebuah pusat beli-belah,” katanya yang juga penuntut pengajian syariah di sebuah kolej swasta di ibu negara.

Selepas hampir dua bulan berkenalan, kekasihnya mula menunjukkan belang apabila kerap memujuk gadis berasal dari Sabah itu untuk melakukan hubungan seks.

“Saya tak menyangka dia akan meminta melakukan perkara terkutuk itu kerana dia berasa…

Honeymoon D Bali - Tahun 2010

Imej
Sempena majlis kawin aku pada hujung bulan Dis 2009, aku telah hadiahkan isteri aku tempat percutian bulan madu kami di Bali- Indonesia selama 5 hari .

Sememangnya  dah lama aku merancang nak g bercuti bersama isteri aku bila semua majlis kami dah selesai nanti. Kebetulan pada bulan 5 tahun lepas Air Asia ada membuat promosi pakej tambang murah yang kebetulan tarikh penerbangan tu selepas majlis kawin kami berdua... so aku tak lepaskan peluang terus booking 2 tempat duduk pergi n balik ke bali pada awal tahun baru 2010.
Alhamdullilah kami berdua telah selamat pegi n balik dengan selamatnya walaupun pada awal ketibaan kami berdua n waktu balik kami ke Malaysia menghadapai sedikit masalah.. tapi alhamdulilah  kami berdua berjaya atasi dengan selamatnya.
Kami berdua telah bertolak ke bali pada 1/1/10 jam 5.30 petang di KLIA dan tiba di lapangan terbang Denpasar jam 8.30 malam.

masa yang kami ambil dalam kapal lebih kurang 3 jam.. lama juga tu.. sempat gak kami berdua tertido n makan2 dalam t…

" Malam Tahun Baru - Genting Highland 2010 "

Imej
Wah dah lama tak menulis ni... maklum je lah baru lepas selesai semua majlis kawin aku n adik aku semua dok sebuk urus benda2 yang tak seatle lagi..

Malam tahun baru aku aku bawa wife aku g naik genting.. bukan genting sepah tau.. atau atap genting ...hahaha.. tapi g genting highland.

sebenarnya aku memang dah lama nak naik atas sana... maklum je lah tak penah naik lg, kebetulan cuti kawin aku tak habis lagi so aku ajak lah wife aku g naik sana waktu malam.. memang mencabar beb dah lah jalan macam ular gelap pulak tu.. aku guna pengalaman aku masa naik cameron highland tahun lepas..

Masa yg aku ambil untuk sampai puncak lebih kurang 45 minit.. bawa slow je sbb jalan tu aku tak biasa.. kenderaan yg naik atas tu memang banyak.. tak kurang juga yg tersanggut dkt tengah2 jalan sbb keta depa rosak..

sampai je dekat atas aku g lah pusing2 dgn wife aku nak tengok apa yg ada dekat atas sana.. memang senang cerita tempat tu kampung casinolah... aku tak masuk, tengok dari pintu utama je.. lagi pon …