Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

Wordless Wednesday #15 | Hadiah Bersama

Imej
Salam semua,Hadiah Ulang Tahun Perkahwinan DariSamsung

Terima Kasih Sayang Sebab Nak Belikan Samsung Galaxy Note

Imej
48 HOURS SPONSERED POST. PLEASE SCROLL DOWN FOR LATEST ENTRY
Salam semua,

Pernah tak korang terfikir dimana pada satu hari nanti netbook/laptop, handphone, kamera dan pemain MP3 boleh digabungkan menjadi satu.. maknanya tak perlulah korang nak bawa semua gadget-gadget tu.. tapi bawa satu gadget sahaja yang mana semuanya ada dalam satu.
Bunyi macam pelik bukan tapi sekarang tidak mustahil lagi dengan munculnya satu gadget semua fungsi dalam satu yang baru sahaja dilancarkan dengan nama comelnya SAMSUNG GALAXY NOTE.

Untuk pengetahuan korang pelancaran SAMSUNG GALAXY NOTE ni telah dilancarkan oleh CELCOM pada 11 November 2011, yang lalu.. di tiga lokasi serentak iaitu Pavilion KL (La Bodega), JUSCO AEON Tebrau JB dan Queensbay Mall Penang.

Apa yang menariknya dengan SAMSUNG GALAXY NOTE ni?
Kalau korang nak tahu cirri-ciri menarik nilah yang membuatkan aku tertarik nak minta wife aku belikan nanti.. hehehe
Kelajuan yang sangat Tinggi dengan 1.4GHz Dual-Core Processor beserta Android 2.3 Gingerbr…

Testing from android

Imej
Salam semua,

Entri ni pendek shj sebagai percubaan update blog dari aplikasi Blogaway

Baby Cot Pilihan Cik Malarang | Tidurku Menjadi Lena

Imej
Salam semua,Ni kisah semalam punya cerita… balik je dari PWTC semalam petang, rehat sat dekat rumah dah tu terus ajak cik malarang sambung shopping yang semalamnya tak jadi.. hehehe.Sebenarnya dah seminggu cik malarang buat survey-survey nak beli Baby Cot ni.. aku dah mula perasan bila dia asik share dekat fb pasal kedai-kedai yang jual baby cot yang murah ni.. bagi aku ok je.. lagi pon ni baby firstkan mesti nak bagi yang terbaik… hehehe.Masa hari ahad tu aku dah gi dekat Ikea untuk tengok harga baby cot ni.. tapi rasanya dekat Ikea ni bukan pilihan aku kot.. sebab design tak berapalah cantik.. tapi harga sangat cantik.. (korang fahamkan harga cantik tu).. hehehe.Jadi aku cakap dengan cik malarang.. kita servey dekat kedai lainlah dulu.. jadi semalam kita orang gilah satu kedai yang seperti dialamatkan dekat internet tu.. sampai-sampai je.. orang dekat kedai tu kata .. kedai jual barang baby tu dah pindah.. dekat area Uptown Damansara.Apa lagi bergegas pulak gi Uptown Damansara tu.. …

Jangan Racuni Aku Sayang

Imej
Salam semua,Minggu ni aku agak begitu sedikit sebuk ekoran kerja dekat PWTC ni.. sampaikan nak update entri pon tak sempat.Walau macam mana sekalipon semalam sempat aku bawa cik malarang gi jalan-jalan dekat One Utama tengok barang-barang baby dan tertiba aku terserempat dengan kedai ini.Apa yang telah terjadi? nantikan entri berikutnya…. kasi suspend sikit ni… hahaha

Ulang Tahun Perkahwinan Ke-2 di 1 Muharram 1433H

Imej
Salam Maal Hijrah Semua,

Pertamanya selamat menyambut Awal Muharram untuk semua umat islam diseluruh dunia.. setiap kali munculnya awal Muharram ni.. pastinya aku tak lupa dengan satu sejarah dalam hidup aku iaitu tarikh aku dinikahkan oleh bapa mertuaku sendiri pada 1 Muharram 1431H.


Sebab tu setiap kali muncul awal Muharram ni aku akan menyambut 2 perkara.. pertama menyambut kehadiran tahun baru Hijriah dan keduanya menyambut ulang tahun perkahwinan aku dengan Cik Malarang
Rasanya macam baru je aku buat entri Ulang Tahun Perkahwinan di 1 Muharram 1432H.. rupanya dah setahun berlalu.. siapa sangka ikatan yang aku bina ini telah berusia 2 tahun dan alhamdulillah syukur kepada Ilahi kerana tak lama lagi keluarga kami akan bertambah ceria dengan kehadiran sorang cahaya mata yang dinanti-nantikan selama ini.



Semoga mahligai yang kami bina ini dapat berkekalan sampai ke syurga nanti..insyaallah.. dan mampu menempuhi segala dugaan dan cabaran yang akan mendatang pada tahun baru ini...

Kepad…

Checkup Minggu Ke-37 KPJ Damansara

Imej
Salam semua,Alhamdulillah syukur kepada ilahi atas kurniaan ini.. siang tadi sekali lagi aku temankan cik malarang gi buat checkup untuk minggu ke-37.. ada orang kata minggu ke-37 ni dah boleh bersalin.. betul ke?Hari ni.. kami orang kedua daftar dekat klinik ni.. lagi pon staff nurse ni dah call cik malarang yang katanya doktor hari ni lewat sikit sbb ada pasakit yg operation.. jadi lepas register tu kita orang terus gi makan dekat cafe hospital ni.Lebih kurang 11.15 staff nurse dah call kata doktor dah sampai.. so kami pon gilah jumpa doktor untuk buat check yang patut..Sekali doktor check kata baby tak turun lagi.. tapi aku dah cakap dengan doktor yang malam semalamnya cik malarang tak boleh tidor semalaman sebab perutnya asik mengeras je.. doktor kata tu perkara biasa bila org nak bersalin. Tu tanda-tanda awal baby dalam proses false contraction. Jadi bila dah baby selalu mengeras ni doktor minta cik malarang gi buat CTG.. apa bendalah CTG ni pon aku tak berapa nak faham lagi.. ta…

Berhati-hati Ada Musuh Dalam Selimut

Imej
Salam semua,Kebetulan hari ni aku ambil halfday pagi untuk hantar cik malarang gi buat checkup.. so lepas solat jumaat baru aku masuk opis.. kira baru je sampai opis dapat pulak sms dari rakan GTBC.. bila aku baca ingatkan dia nak belikan aku Samsung Galaxy SII .. he2.. tapi rupanya ada cerita hangat yang aku tak tahu dari semalam lagi. Biasalah ni kira gosip-gosip macam retis jugalah.. kisahnya adalah salah sorang blogger tu sudah bikin panas sama kita orang punya GTBC.. senang cerita macam si dia tu tak puas hatilah kot dengan GTBC ni.. apa lagi orang kalau dah tak suka dengan kita mulalah dia buat-buat cerita.. nak laga-lagakan rakan-rakan dalam GTBClah.. paling tak syok aku dengar boleh dia hasut orang lain pulak tu supaya jangan merapat diri dengan GTBC ni.Hei… kami pon tak ingin orang mulut longkang ni duduk dalam group nilah.. nanti sama macam ada musuh dalam selimut.. kalau ada bini dalam selimut ok lagi.Sebab tu kata orang rambut sama hitam hati lain-lain.. depan sikit punya …

Cerita Malam Jumaat Suami Isteri

Imej
Salam semua,Setiap kali munculnya malam jumaat pastinya ramai yang cuba mencari info kisah malam jumaat.. kenapa ye? apa kaitan malam jumaat ni dengan suami isteri? yang ni aku tak nak jawab sebab rasanya macam-macam jawapan ada.. hehehekredit foto : google.comSebab tulah tak pelik kalau ada juga orang cari info berkenaan cerita malam jumaat ni dalam blog aku.. hehehe.. sapa punya kerja ni?Bagi aku yang bergelar seorang suami ni.. kunci kebahagian sesebuah rumah tangga ni bukan terletak pada malam jumaatnya sahaja … tapi  setiap hari & setiap masa yang mana suami isteri perlu menyanyangi antara satu sama lain.. Paling utama sifat bantu-membantu, tolak ansur dan kejujuran menjadi kunci kebahagian rumah tangga.Baca 8 Tips Kebahagian Rumahtangga disini.P/S : Semoga malam Jumaat korang ini  lebih bermakna dari malam-malam yang sebelumnya :-)

Panduan Penyusuan Susu Ibu

Imej
Salam semua,
Korang tak pelik ke pasal apa pulak aku yang nak cerita pasal panduan penyusuan susu ibu ni.. hehehe.. bukan aku yang nak menyusukan baby nanti.. kan cik malarang yang akan menyusukan nanti..hehehe
Apa yang korang fikir tu.. macam tu jugalah aku fikir masa isteri aku bagi aku buku dekat bawah ni.. dia kata buku ni.. abg pon kena baca juga.. tapi sebenarnya sampai sekarang lagi aku tak baca-baca lagi... hehehe


Cik malarang kata buku dekat atas tu.. suami pun kena baca juga.. sebab ada part-part yang suami kena tahu juga.. ehhh betul ke ni?
Korang jangan risau.. nanti bila aku dah tamat pembacaan aku kongsi dekat korang pulak ye.. 
Sebenarnya buku tu cik malarang ambil secara percuma je dekat Mid Valley masa pameran baby minggu lepas.. rasanya sapa-sapa yang pergi expo pameran tu mesti perasan buku tu.
Bagi pandangan korang yang ada pengalaman.. kalau korang bekerjaya.. korang bagi susu ibu atau susu formula dekat baby korang?
ishhh.. pasal apa aku kalut cerita pasal susu ni.. heh…

Wordless Wednesday #15 | Terima Kasih Nuffnang BE Lagi

Imej
Salam semua,Alhamdulillah rezeki anak & isteri

Domain Renewal

Imej
Salam semua,Alhamdulillah selesai sudah aku renew domain blog ni tadi.. kebetulan tadi pagi aku baru dapat satu email dari pembekal domain blog aku ni untuk renew.. jadi sementara ada fulus ni renew jelahkan bukan banyak mana pon untuk setahun RM29 sahaja.Terima kasih kepada pihak ihosterz sebab bantu aku renew domain ni.. Tak sampai 1 jam proses renew dah seatle.Kalau korang rasa ada kemampuan nak berdomain sendiri jangan segan-segan untuk membeli domain melalui ihosterz ni ye.. so far sepanjang aku guna domain ni takda masalah lagi.. service pon bagus.Insyaallah ada rezeki lebih nanti macam nak cuba hosting sendiri pulak.. tapi yang ni kena belajar dengan otai Shakiddo dulu lah.. :-)

PM Umumkan Cuti Umum | Malaysia Menang Pingat Emas Acara Bola Sepak

Imej
Salam semua,Pertama-tamanya ucapan TAHNIAH buat pasukan Harimau Malaya menewaskan Garuda dengan meraih pingat emas di Sukan SEA Indonesia malam tadi.Apa yang aku nak ceritakan dekat sini adalah dalam kemeriahan kita menjuarai pingat emas malam tadi.. ada pulak orang nak cuti umum hari ini.. korang tak percaya.. korang tengok keyword dekat bawah ni.Keywords terpanjang sepanjang zamankuala lumpur, 21 nov (bernama) -- perdana menteri datuk seri najib tun razak mengisytiharkan selasa ini, 22 nov sebagai cuti umum untuk meraikan kemenangan pasukan bola sepak malaysia menewaskan indonesia pada perlawanan akhir bola sepak 26th sea games.Cepat mengaku siapa yang cari keyword panjang macam ni dekat blog aku.. hehehe.. apa yang aku tahu semalam yang nak cuti umum cuma bean moreno je.. hahaha.. baik kau mengaku bro.. ko ke yang taip keyword sepanjang ni.. hehehe.Bukti dah ada ni.. hahaha..Sapa yang tak tengok lagi saat-saat cemas malam tadi masa tendangan penalti.. korang boleh layan dekat bawah…

Mat Rempit Cilik Menempah Maut Di Lebuhraya

Imej
Salam semua,Antara gelagat budak2 motor dekat lebuhraya utara selatan semalam masa aku ontheway balik ke KL.. boleh dia berlumba 2 orang dekat tengah2 lebuhraya.. dah lah masa ni jalan licin sebab ujan.. memang tak sayang nyawa budak2 ni..Banyak ko punya juara.. kalau jatuh terlentang baru ko tahu.. kalau jatuh sendiri takpe.. kalau menyusahkan pemandu lain tak ke susah.. sapa yang selalu buat aksi ni di lebuhraya.. baik korang fikir 1 juta kali sebelum tiru aksi ni.. kalau motor rosak boleh repair.. tapi kalau nyawa melayang takda ganti dekat kedai spare part dik oi.. Nilah dia antara aksi2 mat rempit yang aku rasa student kolej mana entah.. dok berlumpa ditengah-tengah lebuhraya tadi.. aku yang bawa kereta pon risau je.. sebab kejab dia follow sebelah aku.. sat lagi dekat belakang aku.. macam nak je aku break masa tu.Bagaimana pulak dengan mat rempit cilik dekat bawah ni.. ada sapa berani nak race dengan dia.. kalau berani.. cepat bawa motor masing-masing.. hehehe.Comel tak motor sa…

Sesi Terjah 2nd Maternity & Children Expo Mid Valley

Imej
Salam semua,Hari ni nak cerita dulu pasal 2nd Maternity & Children Expo yang sempat aku terjah dengan cik malarang di Mid Valley sebelum aku gerak balik bercuti ke Johor.Sebenarnya memang ada dua tiga barang lagi yang cik malarang nak cari so kebetulan dah ada expo barang-barang baby ni jadi kita pon terjah jelah.. walaupun keadaan parking yang sangat-sangat lah penuh.Full Parking …. Apa sudah jadi!Hujan-hujan lebat macam ni pon ramai orang serang Mid Valley gara-gara nak gi expo barang-barang baby ni.. korang tengok je tu semua kawasan parking full.. gambar dekat atas tu aku ambil masa aku dah nak balik masa hari jumaat tu.. so selamat aku datang awal pagi.. kalau tak.. memang kempunanlah nak dapat parking dekat sini.Suasana sekitar Children expo ni.. masa aku sampai ni.. tak ramai lagi orang.. so nak bergerak pon selesalah sikit.Macam biasalah.. kalau gi expo ni.. kalau tak register tak sah.. sebab nak dapatkan goodies beg kenallah register & beratur dulu..Bukan saja dekat t…