Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Dulu NoFollow Kini DoFollow | Kelebihan dan Kekurangan DoFollow

Imej
Salam,
Apa bendanya pulak nofollow & dofollow ni.. macam macam je aku ni.. mungkin ramai blogger yang tak ambil port pon pasal nofollow dengan dofollow ni.. aku pon sebenarnya tak katam lagi study pasal benda ni.
Petang ni aku bukan nak bagi tips atau bercerita paanjang pasal nofollow atau dofollow sebab dah ramai sangat yang kupas isu ni dalam blog.. aku malas nak ulang cerita ye.. hehehe

kredit pakcik google

Tapi apa yang aku nak cakap sekarang ni.. blog myvitrd aku dah setting dari default asal nofollow kepada dofollow.. maknanya sapa-sapa yang tinggalkan komen dalam kotak komen dekat bawah akan dapat backlink dari blog ni.. itu yang aku faham pasal dofollow ni..
Selebihnya kalau korang nak tahu cerita pasal nofollow atau dofollow ni boleh cari dekat google ataupun rujuk dengan blog dibawah ni..
# Cara tingkatkan backlinks blog: Ketahui dofollow dan nofollow.

# Cara Mudah Check Blog dofollow atau nofollow!


Nota kakiku : Tiada paksaan nak buat dofollow atau kekalkan nofollow di blog a…

Impian Kini Tinggal Kenangan

Imej
Salam semua,


Semua orang ada impian dan cita-cita.. cuma kita ni hanya manusia biasa dan kekadang tidak semua impian bisa ditunaikan dalam sekelip mata atau beribu kelip mata..
Ada yang mengimpikan hidup mewah, berkereta besar, isteri cantik dan kerjaya besar.. tapi tidak semua yang kita impikan tu kita akan perolehi..
Begitu juga dengan diri aku yang memang dah lama aku impikan sesuatu yang mungkin peluang hanya datang sekali dan tidak mungkin akan datang lagi.. tapi mampukah aku tunaikan impian aku tu.. mungkin boleh dan mungkin tidak boleh..
Segalanya telah ditentukan oleh tuhan.. apa yang berlaku ada hikmahnya.. so janganlah setiap kali impian kita tidak terlaksana kita menyalahkan takdir.. bersyukur dengan apa yang ada..
"Impian mungkin tinggal kenangan"
** Pasal apa aku bermadah-madah ni.. hahaha.. kurang tebiat kot orang tua ni.. aku peduli hapa.. janji aku bahagia.. hehehe
*** Harap2 impian tahun ni nak g melancong ke seberang dapat tercapai.. aminnn..


----------------------…

Happy Birthday Nuffnang Kali ke-4

Imej
Salam semua,
Siap sangka dalam diam-diam dah 4 tahun genap penubuhan komuniti nuffnang.. dan sejak ditubuhkan pada 27hb Februari 2007nuffnang telah melahirkan ramai blogger-blogger berjaya yang mampu meraih pendapatan lumayan setiap bulan.
"HAPPY BIRTHDAY NUFFNANG"


Sepanjang setahun lebih bersama nuffnang memang menyeronokkan dengan pelbagai aktiviti yang dianjurkan bagi mengeratkan hubungan sesama blogger dan pengurusan nuffnang.
Di harapkan nuffnang akan terus maju ke hadapan sebaris dengan syarikat2 gergasi diluar sana.. kepada rakan-rakan blogger disana teruskan setia bersama nuffnang.. "tiada anda tiadalah nuffnang"
*** Nuffnang tidak menjanjikan banglow atau kereta mewah untuk anda.. tapi berapa ramai yg telah hidup mewah kerana setia bersama nuffnang..
*** Bahagiakah anda bersama nuffnang?
-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Apa Punca Katak Ni Keluar Dalam Blog

Imej
Salam malam semua,
Dah seminggu aku perasan setiap kali buat blogwalking mesti aku jumpa katak beku dalam ais.. pasal apa katak-katak ni keras.. ada orang buat business jual katak ke?..

Ada satu blog aku jumpa tu.. langsung tak boleh nak baca entri dalam tu sebab penuh dengan katak yang dia ternak.. Masih tercari-cari jawapan macam mana nak solve masalah katak ni.. korang boleh rujuk blog Bardbahtiar.
Nota kaki :Korang kalau upload gambar untuk dimasukkan dalam blog ni korang hostkan dekat mana?


-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Sapa Nak Tiket Wayang Percuma Hari ini | Untuk Blogger Penang Sahaja

Imej
Update : Tawaran ditutup


Salam,

Kepada semua blogger yang tinggal di kawasan Penang, hari ini aku nak bagi 2 tiket tayangan filem percuma.. So kepada yang berminat boleh tinggalkan komen & contact no. dalam entri ni sebelum jam 1.00 PM. Detail macam mana nak ambil tiket aku akan inform kepada yang nak.

Date : 26 February 2011 (Saturday) Time : 3.30pm Venue : TGV 1st Avenue, Penang

Sapa cepat dia punya tiket.. Waktu untuk mengambil tiket pada hari ini 26/2/2011 pada jam 2.30 -3.30 petang...
Sebenarnya tiket ni aku yang dapat so disebabkan aku ada hal kecemasan aku tak dapat nak pergi ke tayangan tu.. jadi terasa rugi nak buang tiket  macam tu je..
Nota : Peluang menonton wayang bersama-sama blogger nuffnang yang berconvoi dari Kuala Lumpur pagi tadi
"Ingat Ye 2 Tiket Percuma"

-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Kenapa Suka Buat Kerja Last Minit | Bayar Saman Cepat 3 hari lagi

Imej
Salam,
Dah lumrah hidup dekat dunia ni.. kalau diberi paksaan atau kejutan baru semua menggelabah satu badan.. samalah macam orang yang ada saman PDRM, JPJ ni atau yang berkaitan dengan saman kenderaan ni..
Macam hari ni 2 pejabat pos aku pergi sebab nak beli wang pos semua tergendala.. dek gara-gara kebanjiran manusia datang menyerbu pejabat pos nak bayar saman.. tulah kalau dah ada saman tu cepat2 gi bayar jangan tunggu last-last minit.. bila dah tak dapat bayar nanti merungut pulak satu badan.
kredit foto najwahazwani "sekadar gambar hiasan"
*** Peringatan anda ada masa 3 hari lagi untuk bayar saman tertangguh tu sebelum sistem baru dilaksanakan.. "No Discount After This"
Apa masalahnya nak bayar saman ni? sekarang kan ada online.. bayar online je.. dan aku percaya rata-rata semua orang ada guna kad kredit.. bayar dari situ je dulu dah tu baru bayar semula dekat bank kad kredit tu..
Perkhidmatan Bayaran SAMAN PDRM Online.. Klik MYEG
Sakit hati tak bila sampai giliran n…

Aku Yang di Suruhnya Gi Mampus!! Cantik Bahasa Kau ni

Imej
Salam,
Pelik ye dengan tajuk aku tu.. sapa yang suruh aku g mampus ni.. (sorry ayat kasar hari jumaat ni).. sebenar ni gara-gara tadi pagi masa aku nak g kerja aku follow satu kereta Gen 2 yang di pandu oleh seorang lelaki.
Yang menariknya aku terbaca dekat bonet belakang kereta tu di tulis guna stiker bunyi macam ni..
"Tidak Suka Cara Pemanduan Saya Sila dail 1-800- Gi Mampus!!"
Aduh menyesal pulak aku baca kata-kata dekat belakang kereta dia.. tak pasal-pasal akunya disuruh mampus pagi-pagi.. hai.. macam-macam manusia ni.. kan ada baiknya tulis perkataan yang baik2 dekat belakang tu.. di tulis kata-kata yang mencerminkan pemandu dia ni memang jenis tak boleh nak ditegur.. senang cerita seolah-olah dia nak g tahu orang lain yang jalan raya ni mak bapak ni punya.. (sorry sekali lagi ayat terkasar sikir)
macam mana kalau kereta aku macam ni.. kredit photo Media Siber
Moral : Setiap perkataan atau kata-kata tu mencerminkan diri seseorang tu.. bayangkan kalau yang bawa kereta tu pak H…

TERKINI : KL BANJIR KILAT | Jalan Tun Razak Hadapan Perpustakaan Negara

Imej
Update : 5:20 PM
 huhu.. aku tak boleh nak balik ni.. opis aku banjir kilat.. terperangkap sekarang ni.. info lanjut menyusul nanti
Update : 8.00 PM
Alhamdulilah dah selamat sampai umah .. aku sebenarnya tersangkut dekat opis tadi ekoran banjir di hadapan Perpustakaan Negara.. kebetulan opis aku dibelakang perpustakaan so jalan utama nak keluar ke Jalan Tun Razak dah dinaiki banjir dan takda satu kenderaan pon boleh lepas nak lalu.
So tindakkan adalah meminta pihak UKM membuka pintu laluan belakang untuk membolehkan pekerja perpustakaan dan Bernama untuk pulang melalui Tasik Titiwangsa.. syukur sampai dekat opis cik.pn dalam 6.30.. walaupun jalan jam teruk..
Tak tahulah nasib kawan2 kawan aku yg nak balik ke arah Ampang dan Keramat sebab semua jalan ke arah Semarak dinaiki air..
Jom layan gambar yang sempat rakan-rakan facebook ambil tadi..
 Jalan Tun Razak dihadapan Perpustakaan negara.. kredit foto rakan FB





Pandangan dari Tingkat 15 Wisma Bernama.. Keadaan air telah naik disemarak dan Pulap…

Nak pilih insurans mana ni

Imej
Salam semua,
Dalam tengah-tengah takda idea nak tulis apa.. tiba-tiba terlintas pulak dekat kepala yang insurans kereta aku tak lama lagi nak mati.. So dari sekarang ni dah kena plan nak ambil insurans apa yang terbaik dan harga pon berpatutan.
Mana satu nak pilih ni..
Rasa-rasa ramai blogger yang dah ada kenderaan sendiri terutama keretakan.. so aku nak minta pandangan dan cadangan insurans apa yang sesuai untuk aku beli hujung bulan Mac nanti untuk kuda hitam aku tu.
macam mana dengan insuran ni?
** Sebaiknya bagi cadangan berdasarkan pengalaman korang membeli polisi tu.. kalau dapat aku nak cari yang boleh bagi diskaun... hehehe..
*** Sapa yang pernah beli insuran kereta dengan Takaful-Malaysia.. boleh kasi pandangan sikit.. insuran lain pon boleh juga..

-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Hanya RM42 | Promosi sesi fotografi selama 45 minit + FREE 1 keping 8R + FREE 1 CD Foto

Imej
Assalamualaikum semua,

Inilah peluang untuk merakamkan saat-saat indah bersama orang tersayang, saudara mara dan sahabat handai, Pasangan yang baru mendirikan rumahtangga atau akan mendirikan rumahtanggan dalam waktu terdekat ini patut mengambil peluang ini! Rakamkan foto perkahwinan semurah RM42!

Pada harga RM42, anda dapat memilih satu di antara 3 lokasi hebat, percuma sekeping gambar berukuran 8R dan sebuah foto CD mengandungi seberapa banyak gambar yang sempat dirakamkan selama 45 minit tersebut!

Untuk maklumat lanjut boleh rujuk di MilkAdeal ... tawaran promosi tinggal dalam masa 4 hari sahaja.. selepas tempoh promosi tamat harga normal adalah RM135



"KLIK BELI DIATAS SEKARANG" 


-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Churp Churp Oh Churp Churp Sikit-sikit Lama-lama Boleh Cash-out

Imej
Assalamualaikum Semua,
Alhamdulilah baru dapat duduk depan pc sambil layan internet.. pagi ni ada ke sebukkan sikit ditambah pulak dengan macam-macam penyakit user dekat opis ni.. dan namanya kulikutif tu apa yang bos suruh buat kita buat jelah..jangan dok merungut-rungut ye.. saya yang menurut perintah bos..
Macam biasa bila dah online ni semua nak check n semua nak semak.. first mesti aku buka akaun nuffnang.. dah tu baru buka akaun churp churp.. tapi sekarang ni aku kurang rajin sikit nak tengok nuffnang punya akaun.. sebab buffered earning semua tengah tido dengan nyenyaknya.. aku pon malas nak kacau.. biar dia tido puas-puas dulu.. hehehe.. agak-agak lagi sebulan baru aku nak g kejut dia.. :-)
Dalam kemalasan pon masih ada juga kerajinan nak buka churp-churp.. dan  hasilnya.. tengok dekat bawa ni...

Kata orang sikit-sikit lama-lama boleh cashout.. dah ramai dapat rasa cash out churp churp tapi aku tak dapat nak merasa..
Kalau nak merasa duit churp churp klik je DAFTAR SEKARANG

Klik je …

Airasia Big Sale : 1,000,000 seats up for grab now!

Imej
Salam,
Mengimpikan terbang ke destinasi impian anda? kini Airasia menawarkan 1 juta tempat duduk untuk direbut bermula dari tambang serendah RM5.
Booking Period:22 February 2011 - 27 February 2011Travel Period:13 September 2011 - 29 February 2012

Untuk membuat tempahan masuk di TEMPAH SEKARANG
** Pengalaman terbang ke Bali dengan Airasia tidak dapat dilupakan.. bagaimana dengan anda, pernah menggunakan perkhidmatan airasia?
-------------------------------------------------------------- Follow Di Facebook | Follow Di Twitter --------------------------------------------------------------

Segmen Suai Kenal | Ahli Gengblogger Baru (AGB 3)

Imej
Salam,
Kalau korang ingat lagi tahun lepas dalam bulan november aku ada buat satu segmen suai kenal bersama ahli-ahli baru gengblogger yang sempat aku buat 2 kali promosi. Boleh rujuk entri dibawah
Segmen Suai Kenal | Ahli Gengblogger Baru (AGB 1) Segmen Suai Kenal | Ahli Gengblogger Baru (AGB 2)
So malam ni aku nak sambung kembali segmen aku untuk yang ke-3 ni.. jom kita tengok sapa yang berjaya aku kesan hari yang baru menjadi ahli gengblogger
crankylisa shukewshuki cikcoffee staysr
Dikesempatan ini juga aku nak ucapkan selamat ulang tahun kelahiran kepada ahli-ahli gengblogger yang menyambut hari kelahiran pada hari ini.. jom kita tengok sapa yang dah tua dekat bawah ni..
blogaku princesscerryberry topexmedia gadisbunga93 mieracoklet beach89 mbsbpf-i amrafahan
Insyaallah segmen ni aku akan teruskan dari masa kesemasa.. tidak ada janji bila aku nak buat promosi seterusnya.. maknanya bila aku ada mood.. aku free dan aku baik hati nak promosikan blog korang secara percuma aku akan buat.. kalau esok aku…

Promosi Faceblog Jom Join Ramai-Ramai

Imej
Salam,
Tengah check blog aku tadi.. tiba-tiba aku tengok list blog yang ada dekat sidebar aku semua ada logo fb warna Pink.. mula-mula aku ingat facebook tapi sekali aku buka link tu rupanya faceblog.. satu blog komuniti untuk blogger telah diwujudkan untuk bertukar-tukar pandangan dan perkongsian ilmu blogging.



Baca Perutusan dari admin faceblog
"SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.TERIMA KASIH"

Jadi kepada yang nak join boleh klik je dekat FAC…

KWSP Umum Dividen 5.80 Untuk Tahun 2010

Imej
Salam,
Berita gembira buat semua pelabur dalam skim kumpulan wang simpanan pekerja (KWSP) kerana dividen untuk tahun 2010 telah diumumkan semalam iaitu dividen tahun 2010 ditetapkan sebanyak 5.80 peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2010.
kredit logo dari KWSP
Jadi kepada semua ahli dalam simpanan kwsp ni boleh mendapatkan Penyata Kira-Kira KWSP mereka untuk menyemak pengkreditan dividen 2010 melalui Kios KWSP, kaunter atau i-Akaun mulai Isnin, 21 Februari 2011.
Kenyataan akhbar boleh rujuk "KWSP Kredit RM21.61 Bilion Dividen Ke Dalam Akaun Ahli Untuk 2010"

Nota Kaki : Simpanan hari tua anda.. mampukah kwsp menjamin simpanan hari tua anda?


*** Jika diberi peluang skim pencen atau skim kwsp mana pilihan anda?


Contest 5-5-5 oleh DeQdEq | Gara-Gara Takda Insurans Aku Di Saman

Imej
Salam,Tajuk entri di atas dirujuk… first tahniah buat deqdeq kerana berjaya mengadakan contest selama 55 hari bersempena meraikan kejayaan beliau mengumpul follower sebanyak 555.. bagi seorang blogger baru jumlah diatas bukan kecil dan bagi saya sangat sukar nak diperolehi.. so untuk menghargai follower beliau contest 5-5-5 telah diwujudkan. Puzzle ni diselesaikan atas bantuan isteri tercinta pn.malarang.. tq sygku.. sebagai syarat untuk menyertai contest 5-5-5 niSlogan “ CREATE, PROTECT & PRESERVE “ menjadi topik utama perbicaraan Contest 5-5-5, dari 3 keyword diatas pelbagai benda yang boleh kita kupas tapi aku nak bincangkan slogan PROTECT sahaja dulu.PROTECT : Apa yang aku faham adalah “dilindungi”Anda rasa sepanjang anda berpijak dibumi pinjaman Tuhan ni.. anda rasa selamat tak? Sejauh mana anda melindungi diri anda dari ancaman luar?Jangan biarkan keluarga anda tangisi pemergian anda satu hari nanti tanpa apa-apa peninggalan dari anda buat mereka.. Faham maksud aku? tak faha…

Segmen 1 : Senyum tak nampak gigi

Imej
Salam,
Senyum tak nampak gigi.. pernah ke korang buat? kalau aku memang selalulah ambil gambar dengan gaya tu, kalau tak percaya korang tengok gambar-gambar dekat bawah ni.
Sebenarnya ada sebabnya aku kalau ambil gambar tak suka senyum nampak gigi.. salah satu sebabnya sapa yang perasan aku sebenarnya takda gigi.. orang kata aku rongak.. huhu
Tapi apa yang menariknya rahsia ni aku berjaya simpan sampai usia aku 30an.. sampailah cik.pn.malarang bocorkan rahsia aku dekat family aku dekat kg. sampaikan mak aku kata “ye ke takda gigi mak tak perasan pon” hahaha hebat tak aku simpan rahsia tu.. gigi tu start takda masa masih sekolah lagi.. gara-gara doktor gigi gi cabut.. terus tak handsom sampai sekarang bila senyum.. huhu.. tak handsom tak pelah janji cik.pn.malarang bahagia dengan aku.. hik2

Lokasi : Haven Restaurant, Ampang sempena Anniversary tahun pertama 19 Disember 2010

Lokasi : Balik Pulau, Pulau Pinang kenangan semasa makan beradap sewaktu majlis kahwin di rumah mertua pada 20-12-2009

Akhirnya astro b.yond singgah ke teratak kami

Imej
Salam semua,
Akhirnya penantian 2 minggu berakhir sebentar tadi bila Astro B.yond singgah dekat umah aku tengahari tadi.. yaahoooo.. paling tak berkedip mata adalah cik.pn.malarang lah..hik2


Kebetulan hari ni aku keje so.. tengahari tadi bergegas aku balik umah sebab orang yg buat installation tu nak datang pasang astro.b.yond yang baru aku apply 2 minggu lalu.
Aku apply 7/2/2011 selang 3 hari lepas tu pihak astro dah call untuk buat pengesahan alamat dan kata aku punya permohonan dah sampai ke HQ.. wah laju juga dia orang proses ni.. selang seminggu pihak astro dah send msg dekat aku kata mereka dah lantik kontraktor untuk buat pemasangan.. memang betul sehari lepas tu apek tu dah call kata nak buat installation hari rabu lepas.. tapi aku kata tak sempat sebab koje.. so di tunda kehari ni.. tu yang kontraktor tu datang tengahari tadi jam 1.

Nilah rupa decorder astro b.yond yang baru sampai tadi.. kecik je rupanya.. ni b.yond sahaja bukan P.V.R tau.. kalau nak tahu pasal P.V.R boleh rujuk…