Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2010

[ Gambar ] Wanita Mati Di Serang Jerung

Imej
Salam petang semua, mungkin anda semua pernah nampak jerung, tapi pernah tak anda melihat bagaimana rupa mangsa serangan jerung. yang kita pernah nampak dekat filem Jaws dekat tv je.. sekarang korang tengok keadaan mangsa serangan jerung dibawah.
Pesanan : kepada yang lemah semangat dinasihatkan tidak melihat gambar dibawah.

+ +
+ +
+ +
Awas Jika anda takut jadi mangsa serangan jerung, jangan mandi di kawasan laut yang ada jerung
+ +
+ +
+ +
+ +





Hati-hati Dengan Barangan Ini

Imej
Astaghfarlah kita banyak2. Entah berapa kilo dan benda2 ni espsecially buah Lychee tu yg dah kita telan dgn begitu lazat.Tau-tau adalak campur benda2 haramtu..
Tak tau nak makan apa dah. macam2 lani..makan biscuti ada melamine.. makan buah2 dlm tin ada extract khinzirlah.

Apapun kita hati2lah jgn beli dan suapkan ke mulut kita dan anak2.




KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.
JAKIM telah menghantar
surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut.
"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as whole mushrooms, asparagus spears, lychees, spiced pork cubes, stewed pork chops etc. The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include :
Canned Meat
Canned Seafood
Canned Fruits
Canned Vegetables
Seasonings
di atas adalah barang2 keluaran narcissus.

Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat is…

Nuffnang Kotakan Janji

Imej
Salam pagi semua, pagi2 ni aku tak nak cerita panjang .. cuma nak ucapkan terima kasih kepada pihak nuffnang sebab dah kembalikan status geli2 aku.. tq nuffnang.
sementara kepada pengunjung yang rajin klik iklan2 aku tq juga diucapkan kerana pagi ni semua jenis iklan aku mendapat 5 bintang seperti gambar dekat atas tu.. diharapkan dengan bintang2 berkelipan tu, pihak nuffnang lagi banyak bagi buffered earning dalam blog aku.
tq aku ucapkan kepada anda semua, teruskan blogging tanpa kenal erti putus asa.

Bagaimana Menghargai Pengunjung Blogwalking Anda

Imej
Salam petang semua, hari ni aku nak kongsi sedikit pengalaman aku sepanjang aku buat blogwalking waktu aku takda buat apa2 entri.
Cerita aku kali ni ialah "Bagaimana menghargai pengunjung Blogwalking kita", apa kaedah korang buat jika pengunjung membuat blogwalking didalam blog anda.
Aku berpegang pada satu perinsip iaitu buat baik dibalas baik & buat jahat dibalas jahat. maksudnya kalau kita rajin membuat blogwalking ke blog2 sahabat kita, insyaallah rakan2 kita tidak kedekut untuk melawat kita kembali sambil baca entri kita.
Apa perasaan korang kalau entri yang kau orang buat panjang berjela yang mengharapkan ada pembaca dan pengomen yang datang, tetapi sebaliknya, tentu kecewakan.
so korang cuba buat satu entri yang boleh menarik minat pengunjung nak baca dan nak komen.
seperkara lagi apa yang aku buat untuk menghargai pengunjung blog aku ialah mana2 yang tinggalkan komen dalam ruangan shoutbox tu akan aku lawati semula semuanya yang meninggalkan jejak disitu dalam tempoh …

Durian Balik Pulau Penang

Imej
Salam Petang semua, hujung minggu kali ni cuti aku memang menyeronokkan sebab kebetulan balik kampung mertua durian dekat balik pulau penang tengah gugur.
Apa lagi pagi sabtu aktiviti aku dengan syg aku g terjah pokok durian dekat kebun mertua aku. ni pon pergi dah lewat sebab kata mertua aku, kekadang kalau g lewat orang lain dah masuk dulu g ambil. sebab tu pepagi aku dah g mencari durian yang gugur dekat kebun mertua aku.
dekat bawah ni ada beberapa gambar yang korang boleh tengok sepanjang aku dekat dusun tu.. ok layan gambar dekat bawah.
Haaa.. ni masa mula menjejakkan kaki dalam kebun, aktiviti cari kot2 ada raja buah yang gugur, bakul kosong lagi tu..


mamat dekat atas tu dah macam pemburu harta Yamashita je..hahaha

setelah hampir setengah jam pusing dalam kebun ni jelah hasilnya.. sebab kita orang lambat sampai dah ada orang g kutip awal2 pagi..huhu..

ni yang paling kurang asam, pencuri durian makan durian sambil tinggalkan kulit je dekat tn. kebun. kurang ajar betul.. kalau aku jumpa…

Beza Penjara Dengan Tempat Kerja

Imej
Salam Tengahari semua, dekat bawah aku nak kongsi dengan korang mana yang seronok, duduk dalam penjara @ duduk dekat tempat kerja.
Korang boleh pilih lepas baca perbezaan tersebut.




Humm?

Mana tempat lebih baik ????

tunggu apa lagi .........






Kill your Manager ????!!!

10 Buffered Earning Bertukar Jadi Metered Earning Di kala Status Ordinary(non-exclusive)

Imej
Salam pagi semua, semua orang kalau dengan je buffered earning mesti suka dan senyum melebar je. Bila BE bertukar jadi metered earning pulak kira pendapatan tu dah confirm kita punya.
Tapi bagi aku sedih sikit sebab time BE aku jadi Metered earning aku punya status member nuffnang bukan berstatus Glitterati. kalau korang nak tahu kena jadi macam tu baca dekat sini "Permohonan Maaf Secara Terbuka Kepada Pihak Nuffnang".
memang aku tak sangka time2 nilah dia jadi metered earning time pendapatan dibayar separuh je..huhu.. tapi takpelah mungkin rezeki aku kali ni setakat tu je.
Paling Teras iklan "SIC Super GT LB" tu sebab sebelum ni earning dia lebih dari RM2x.xx, tapi bila dah jadi metered earning terus jadi RM1x.xx.
kata orang mungkin rezeki aku takda dekat campaign ni. mungkin ada campaign lagi mahal menanti aku.. amin.
korang yang pernah diturunkan status pernah tak merasai BE korang jadi ME bila status dah tak jadi Glitterati.. komen sikit.

Jawapan Dari Pihak Nuffnang - Status Glitterati

Salam tengahari semua, seperti yang aku janjikan tadi jika email aku dibalas oleh pihak nuffnang berkaitan hilangnya status Glitterati akan aku kongsi bersama dengan blogger2 semua.
berikut adalah jawapan dari pihak nuffnang
Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your membership status is affected because your blog http://jangancubateka.blogspot.com/ has codes/links from Youthsays.com which is our competitor. Kindly remove all their links/codes and you'll be Glitterati again in due time.
Cheers,
Rob…

Permohonan Maaf Secara Terbuka Kepada Pihak Nuffnang

Imej
Salam pagi semua rakan2 blogger sekalian, pagi ni dikala semua orang bergembira mendapat Buffered earning kini aku pulak bersedih tanpa keluar air mata kerana aku telah diturunkan pangkat dari Glitterati kepada Ordinary (non-exclusive).
Punca kenapa? aku sendiri kurang pasti sebab semalam status aku masih Glitterati.
Kalau setakat tukar status je takpe rakan2 sekalian, ianya telah menjejaskan pendapatan dalam Buffered earning aku yang tengah berjalan sekarang ni lebih kurang 13 BE dari 4 blog aku.
Semua hasil pendapatan yang semalam ada RM20 telah menjadi Rm10 iaitu separuh dipotong hasil pendapatan aku. korang kira je sendiri kalau ada 13 BE tengah berjalan sekarang ni.. huhuhu..
Apa yang aku mampu agak puncanya ada dari aku meletakkan banner iklan loginwang dalam blog aku seperti banner dibawah. itu hanya ramalan aku. tapi jika benar kepada yang belum lagi diturunkan status lebih baik korang buang banner login wang tu sekarang..... jangan nak bertangguh sampai tengahari atau esok. Men…

[Tips Nuffnang] Tentu korang semua dah tahukan

Imej
Salam petang semua, hari ini aku nak menulis artikal pendek je sebelum nak rehat makan. aku cuma nak share maklumat dekat korang semua tentang bila waktu yang korang selalu akan nampak iklan nuffnang ni keluar dalam blog korang.
Dari pemerhatian aku selama sebulan memang tak silap lagi iklan ni akan keluar setiap 2 kali sehari. bila?.. ok waktu je adalah setiap kali jam menunjukkan pukul 12.00. kalau korang perasan pukul 12.00 ni ada 2 kali akan dibaca iaitu 12.00 tengahari dan 12.00 tengah malam.
ok korang dah dapat jawapan bila iklan tu akan keluarkan, so apa lagi setiap jam 12.00 korang datanglah blog aku ni kalau korang tak percaya iklan tu keluar jam 12.00 tengahari dan 12.00 tengah malam.
korang cuba perhatikan selama seminggu, kalau tak betul apa yang aku cakap ni.. korang kutuk aku dalam komen dekat bawah ye.. wassalam.. perut dah lapar.. g makan dulu ye.

Setiap kali gaji apa korang buat

Imej
Salam petang semua, maklumlah hujung2 bulan tentu ramai yang dah dapat gaji tak kurangnya juga yang gaji tak masuk-masuk lagi sebab syarikat lambat bayar.
oklah, apa pon bagi yang bekerja mesti ada gajikan setiap bulan. banyak ke atau sikit bergantung kepada kerja yang korang buat setiap hari.
macam aku yang bergelar kulikutif ni.. macam biasalah tahap gaji ju tahap gaji kulikutiflah..hahaha
persoalan sekarang, apa yang korang buat setiap kali korang terima gaji? mungkin yang perempuan biasalah suka shopingkan yang lelaki suka beli barang2 kereta.. macam tn.punya blog ni biasalah.. tahu je gaji dah masuk seatlekan utang piutang dulu.. termasukalah sewa umah, kerata dan bill2 bulanan, kalau ada lebihan barulah aku g shoping..hehehe. kalau takde lebihan duduklah umah diam2 tengok tv...hehehe
bagi blogger2 dekat luar sana korang buat apa setiap kali dapat gaji setiap bulan. kongsi sikit dengan kita orang dekat sini.. Komen jangan tak komen..

[Nuffnang] 5 Buffered Earning Menganas

Imej
Salam malam semua, alhamdullilah harap2 semua masih dalam keadaan sihat. Tengok je pada gambar ngan tajuk entri aku kali ni, korang semua tentu dah tahukan apa dia benda dekat atas.
Bagi blogger2 baru yang baru je menjadi ahli /member nuffnang tu yang di atas tu kita panggil buffered earning. buffered earning ni nak dikatakan semua orang mengimpikan benda yang sama nak dapat.
Tapi bukan mudah untuk mendapatkan buffered earning ni, sebab anda kena rajin buat post, tarik mengujung untuk masuk dalam blog anda supaya trafik blog anda tinggi. macam aku aku bersyukur sebab BE ni tak putus2 walaupun minggu lepas BE aku ada 2 je. Tapi minggu aku punya BE ada 5..Waaaauuuuu bestkan.
Tapi satu benda yang korang kena ingat walaupun korang ada banyak BE tapi pengunjung x ada, ia tak memberi apa2 makna untuk pendapatan anda. so kalau ada dapat BE ni, rajin2 buat blogwalking untuk tarik trafik sebanyak mungkin..
P/S: Usaha tangga kejayaan....

HANTARAN

Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih. Warna keemasan. Sesuai untuk kita buat hantaran pekik Jamilah kepada Nabil..Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli nihâ balas Nabil. Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal satu lagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan hantaran.Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab keluh Jamilah.

Ala, awak bukan reti pun bahasa arabâ jawab Nabil. Tergelak Jamilah. Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin.Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat tegur pakcik berbaju putih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang pakcik dalam lingkungan 40-an.

Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid sengih Nabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila? pakcik menyoal sambil tersenyum.Aa.. aa.. lama dah saya tak baca, pakcik“ teragak-agak Nabil menjawab. Jamilah sudah d…

GHOST SHADOW

CERITA NI SAYA DAPAT DARI EMAIL MARI KITA KONGSI SAMA-SAMA
Pada 8.8.2009 jam 5 petang saya menziarahi rumah kenalan saya di salah sebuah kondominium di Kampung Pandan. Terkejut saya dibuatnya. Habis rentung segala harta benda didalam rumahnya.Yang hairan lagi pelik dan ajaibnya. Api tiada tapi tiba-tiba sahaja peralatan-peralatan dalam rumah satu persatu berasap dan hangus. Selama 4 hari berlaku berterusan. Berbagai usaha dan ikhtiar dilakukan tetapigagal menghalang kebakaran demi kebakaran berlaku.
BOLA API
Nak panggil bomba pun api tiada. Nak padam menggunakan pili bomba yang sedia ada. Air pula tiada, kering.Kemuncak kejadian asap misteri ini ialah dengan bunyi satu letupan yang kuat dan menggegarkan dan mengemparkan seluruh penghuni kondo tersebut.Habis rentung 100% tiada yang dapat diselamatkan Yang hairannya lagi ia tidak merebak ke rumah jiran. Hanya terbakar dalam rumah sahaja.Selang beberapa hari kejadian misteri ini berlaku. Jiran beliau dan penghuni kondo pakat beramai-ramai m…

AMALAN TERBAIK DALAM HIDUP

1. Sesiapa yang berwuduk saat ingin tidur dan meminta supaya ALLAH berikan kebaikan dunia dan akhirat pasti akan di kabulkan - Tirmizi. Sunat tidur dalam keadaan berwuduk.
2. Sesiapa yang berselawat tidak kiralah banyak mana hitunganya setiap hari akan dapat keberkatan dalam apa jua dengan syarat ia berusaha mencari keredhaanNya. 3. Sesiapa yang berselawat 41 kali sehari, insyaALLAH, akan dihindarkan daripada sifat tercela seperti hasad dengki, riak dsbnya dalam dirinya. 4. Berselawat 33 kali sehari dapat menjernihkan hati, mudah memahami akan sesuatu ilmu yang diajarkan, di samping beroleh ketenangan fikiran. 5. ALLAH akan hapuskan dosa-dosa kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali tiap kali selesai menunaikan solat fardu. 6. Sewaktu menghadapi hidangan, Nabi membiasakan diri dengan mengambil makanan yang terdekat, kemudian baru di ambil hidangan yang lainnya sebagai simbolik kesopanan. 7. Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, …

ILUSI - FREE DOWNLOAD DRAMA TERBARU TV3 2010

Imej
Di sini saya kongsikan drama hangat TV3 yang baru mula dipertontonkan setiap petang jam 6.30 bermula pada 21/6/2010. Mendownload secara percuma drama2 dari tv3 tanpa perlu membuat login terlebih dahulu

Sinopsis ringkas ILUSI boleh baca diblog sahabat kita OHMALAYSIA...

klik sahaja link dibawah dan terus simpan di Pc / komputer anda.

SLOT AKASIA "ILUSI"****24EPISOD PENUH****

P/S:- File yang didownload adalah dari server 4shared.com & setiap file yang didownload perlu didownload 1 persatu @ setelah 1 file siap didownload barulah boleh download file seterusnya.

download direct link 4shared.com ---->

Episod 1 ---- Part 1 , Part 2, Part 3, Part 4<---- Ready 2 DownloadEpisod 2 ---- Part 1 , Part 2, Part 3, Part 4<---- Ready 2 Download

Episod 3 ---- Part 1 , Part 2, Part 3, Part 4<---- Ready 2 DownloadEpisod 4 ---- Part 1 , Part 2, Part 3, Part 4<---- Ready 2 Download
Episod 5 ---- Part 1 , Part 2, Part 3, Part 4 <---- Ready 2 DownloadEpisod 6 ---- Part 1 , Part 2, Pa…

Myfirst Blogger AWARD 2010

Imej
Salam Petang semua, Sepatutnya entri ni aku dah buat dari semalam lagi sebab award ni merupakan yang pertama2 kalinya aku dapat dari ReD...~, orang lain dapat kasut emas n pingat emas.. aku dapat Award Emas lagi tu.. hahahaha.. tq kepada ReD...~ yang sudi bagi award kepada aku.

Kata orang rezeki jangan ditolak dan award ni aku nak kongsi juga kepada 5 orang terpilih yang selalu datang ke blog aku memberi komen dan selalu datang membaca entri.

yang pertama aku nak kongsi award ni kepada syg aku iaitu malarang-kak, manakala 4 blogger yang lain adalah seperti dekat bawah ni.

Papankekunciku,
dauzshanley,
annscape,
mystar-a4u2c

kepada yang tak dapat award dari aku, aku minta maaf sebab award ni terhad kepada 5 orang je.. hehehe.. emas mahal sekarang ni.

oklah terima kasih tak terhingga kepada isteri tersayang yang selalu menyokong usaha2 aku selama ni. dan tidak ketinggalan kepada blogger2 yang tak serik2 berkunjung ke blog myvitrd ni. Rajin2 datang sini ye..

Bacalah Doa pagi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami. Ya Allah Ya Tuhan Kami, Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya. Aminn..

[PANAS] Apek Undur Diri Daripada Bidang Seni!

Imej
KUALA LUMPUR, 20 JUN 2010: Bukan merajuk sebaliknya ingin menenangkan diri membuatkan pelawak dan pelakon popular Saiful Apek hari ini mengambil keputusan mengejut ingin mengundurkan diri daripada bidang seni. Bagi Apek, ia merupakan langkah terbaik yang perlu diambil buat masa ini. "Saya dengan berbesar hati mengambil keputusan untuk mengundurkan diri daripada bidang seni. Keputusan ini diambil kerana tidak mahu ada pihak di luar sana yang akan bercakap dah kena, maafkan dan akan kena lagi. Saya tahu pelbagai kata-kata akan dilemparkan kepada saya kerana ada yang menganggap artis sebagai ikon namun mereka perlu tahu ikon yang sebenar ialah Rasullah S.A.W," katanya ketika ditemu bual petang tadi. Tidak menyesal dengan tindakan tersebut jelas Apek, apa yang dilakukannya bersebab dan kejadian tersebut memberi pengajaran yang amat bermakna buat dirinya. "Saya mengambil keputusan undur diri bukan kerana kes ini. Tetapi sepanjang ditahan saya melalui pengalam…

[TIPS] Blogwalking Terhebat Di Dunia

Imej
Salam pagi Semua, di pagi aku nak bagi link Exchange yang korang boleh guna untuk buat blogwalking gila-gila.

Setiap hari ada saja blog baru di register dalam link exchange yang diberikan dan buat masa sekarang ni lebih dari 500 blog yang korang boleh lawati untuk blogwalking harian korang.

Rajin-rajin masuk ke dalam link exchange dibawah

1. http://myvitrd.blogspot.com/
2. http://yanmieonline.com/2010/03/exchange-linkbanner/
3. http://itszeelaah.blogspot.com/
4. http://akuanakcikbob.blogspot.com/
5. http://ell-pmc.blogspot.com/2010/06/link-exchange-mari-mari.html
6. http://sha-hir.blogspot.com/
7. http://myzulkiflee.blogspot.com/
8. http://colourfulflamingo.blogspot.com/
9. http://j3zz3lb3llg.blogspot.com/
10. http://ohserius.blogspot.com/2008/06/blog-post.html
11. http://nier80.blogspot.com/
12. http://d-ina-pengantin.blogspot.com/

Ok ..enjoy blogwalking sampai lebam semua.. blogwalking mudah dah senang..

[TERKINI] login sahaja boleh dapat wang

Imej
Salam hujung minggu semua rakan2 blogger sekalian, petang ni aku nak kongsi sedikit peluang-peluang menambah pendapatan yang aku baru je jumpai pagi tadi hasil blogwalking kawan2 yang tinggalkan link dalam chatbox aku.
Tajuk entri macam menarik, dan tak kurang juga yang dekat luar sana mengatakan semua tipu ni jangan mudah terpedaya. sama macam aku juga awal2 tadi masa aku buka link yang rakan kita tinggalkan tu.
"LOGIN WANG"??? sedangkan masuk tandas pon kena bayar ni pulak kita login je dapat duit. sapa yang nak bayar?
Bagus soalan yang bagus, aku belum boleh dapat jawab jawapan tu tapi dari apa yang aku baca dalam website utama program ni. syarikat BIG INTELLIGENT TECHNOLOGY SDN BHD yang akan bayar kita.
Dari apa yang aku faham ahli berdaftar secara percuma akan dibayar RM0.50 setiap kali login sekali sehari dan bagi ahli VIP dibayar RM2.00 setiap kali login sekali sehari. itu yang dimaklumkan didalam website tu.
Bagi pendapat aku apa salahnya kita mencuba benda yang free ni. …

Selama ni aku minum air dot..dot....

Imej
Selamat malam semua, bertemu lagi d entri terbaru ahm, ari ni aku nak sembang sikit je tentang apa yang aku minum selama ni.
Korang boleh teka air apa yang ada dalam baldi aku dekat bawah tu.. air apa? pandai jawab murid ye.. tulah dia air tangki aku yang selama ni asik aku minum, buat masak, mandi ngan cuci baju dan juga guna ambil air sembahyang.

Air tangki yang aku keluarkan

amacam ada macam teh susu tak?
ni hasil setelah aku cuci tangki aku selama sejam tadi.

huhu.. kalau korang tengok gambar2 dekat atas tu memang tak lalukan nak minum air tu, tapi hakikatnya aku pon tak tahu dah berapa ratus liter entah dah masuk dalam perut aku.
pagi tadi kebetulan aku tak keje sebab masuk shif petang, hati aku tergerak nak g tengok air simpanan dalam tangki dekat umah sewa aku.
bila aku keluarkan air dalam tangki tu guna saluran buang air, hasilnya adalah gambar yang atas sekali yang warna coklat tu..
apa lagi aku dah tak lalu nak guna air tu terus aku g cuci hampir sejam. sampai air tu jernih macam ga…

SIAPA REMEDY?

Imej
Salam malam semua, tengah2 blogwalking tadi aku ternampak satu komen dalam shoutbox aku n aku pon klik link tu. Bila aku klik satu entri yang bertajuk E-Book RDS kini Percuma - Dapatkan sekarang dipaparkan, haa.. korang nak tahu sapa pemilik blog yang bertajukkan entri menarik tu, ni gambar dia yang macho dekat atas perahu tengah candat sotong katanya..hahaha. Pemiliknya adalah dikenali sebagai REMEDY

ni kot Remedy!

ha.. kalau korang nak tahu dia ni memang pakar dalam mencari trafik dengan menggunakan teknik RDS. RDS apa tu? kalau korang nak tahu apa itu Teknik RDS boleh baca dalam entri REMEDY ni yang bertajuk E-book RDS-Pakej 3 kali Sedap

apanya yang sedap tu korang leh baca sendiri dalam tu..tak pon tanya Remedy sendiri.hehehe

Buat masa sekarang ni Remedy ada buat pakej untuk dapatkan e-booknya secara percuma yang sebelum ni e-book tu berharga RM30, menarikkan kalau nak boleh masuk dalam blog Remedy ni dan baca syarat2.

Satu lagi yang menarik pasal REMEDY ni dia memang pandai tarik tra…

MYVI aku di hack petang tadi !!

Imej
Selamat malam semua, malam ni aku nak sembang pasal alarm @ system sekuriti kereta anda. Apa perasaan korang kalau depan mata korang kereta korang diceroboh tanpa meninggalkan kesan bukti, seperti pintu kereta dibuka tanpa sebarang alarm berbunyi sedangkan kereta korang ada sistem alam dari pembekal kereta yang korang beli.

berkisahkan dari pengalaman aku petang tadi dikawasan parking kereta taman tasik titiwangsa. bermula dari aku berhenti parking kereta untuk singgah minum cendol bersama dengan isteri aku, tiba2 datang seorang mamat berpakaian t-shirt berlogo takashimaya.

aku turun dari kereta dia memberi salam dan memperkenalkan diri dari syarikat takashimaya. aku pon relex jelah sebab sebelum ni aku dah dengar banyak cerita pasal syarikat alarm ni. semua cerita adalah negetif je.

mula2 dia kata dengan aku "abang tahu tak kereta abg bonet depan boleh buka tanpa buka pintu kereta" so aku cakap aku tahu. aku kata ada satu lock dekat bahagian tayar kereta sebelah kanan. so dia …

A.K.A tu apa dia?

Imej
Salam semua, aku dah lama tercari2 apa makna sebenar a.k.a yang selalu user2 guna n ada juga banner dekat tepi jalan guna singkatan a.k.a tu.
pagi ni aku tergerak hati nak tahu sangat makna singkatan tu, so aku jumpa pakcik google aku tanya bendalah apa dia a.k.a tu. ni jawapan dari pakcik google.
a.k.a = also known as = alias
so kepada yang belum tahu apa itu a.k.a tu harap2 korang dapat belajar singkatan baru pagi ni.

Rebutlah keistimewaan bulan Rejab

Imej
"Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat. Sabda Nabi s.a.w.:

Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya'aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku.

Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya,
Sya'aban dengan malam NISFUnya
Ramadhan dengan LAILATUL-QADARnya.
Malam awal Rejab mustajab do'anya.(Dalam Kitab Raudhoh Imam Nawawi)


* Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).
* Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
* Puasa tiga hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).
* Puasa empat hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
*Puasa lima hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.
* Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar dari kubur dengan muka bercahaya.
* Puasa tujuh hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh p…

[Peta] Beza Palestine 1946 dengan 2010

Imej
Salam pagi semua, pagi ni aku nak kongsi peta negara palestine tahun 1946 dengan sekarang ni. korang boleh nilai sendiri siapa yang penganas, penceroboh, dan menumpang di negara Palestine.
Cita banyak tak guna korang renung-renungkan jelah gambar dekat atas tu dan buat sendiri kesimpulan. wasalam..

[Nuffnang] Panduan Cash Out Pendapatan

Imej
Soalan Dari Aku kepada Nuffnang
Subject: Tebus Pendapatan
Date: 12 Jun 2010 07:25 AMPosted By: Abd. Hamid Bin Milok Saya ingin bertanyakan, bilakah tarikh yang sesuai pada setiap bulan untuk menebus pendapatan saya, ada yang mengatakan setiap 28hb dan ada juga yang mengatakan setiap 30 @ 31hb. sebab jika menebus pada tarikh yang salah check akan sampai selama 2 bulan selepas tarikh tebusan.. betul ke?
Jawapan Dari Pihak Nuffnang






Subject: Re: Tebus Pendapatan
Date: 14 Jun 2010 10:32 AMPosted By: Robb Chew (Staff) Hi Hamid,

We'll advise cashing out near the end of the month to maximize earnings cashed out and minimized relative wait time. After all, as long as the cash out is within the same month, it will be processed at the same time.

For example if you cash out on either 1 June or 30 June, you'll receive your cheque at the same time, which is the second week in August. But the relative waiting time if you've cashed out on 1 June will be much longer. Not to mention, you might be a…